Često možemo čuti da je nakon sedam godina pravi trenutak za investiciju u novi madrac. No, vremenski period izdržljivosti svakako ovisi o tome koliko je madrac kvalitetan, ali i koliko je energije uloženo u njegovo održavanje. Ako se pojave neki od ovih pokazatelja, vrijeme za novo najdraže mjesto za odmor možda je već i danas.

1. Pojava alergije

Već s prvim korištenjem madrac počinje apsorbirati veliku količinu vlage. Znojenje je samo jedan od faktora koji utječu na to da s vremenom u madracu može nastati plijesan. Ako primjećujete alergiju, možda je uzrok stari madrac. Neodržavanje taj problem samo produbljuje. Ako ne želite mijenjati madrac često, dobra su opcija i navlake za madrac koje su obogaćene CleanEffect® Silver tretmanom. Ovu vrstu navlaka u svojoj ponudi ima Dormeo. Navlake s CleanEffect® Silver tretmanom pogoduju osobama koje pate od alergija i astme.

Kad dođe do trenutka u kojem je tuđi krevet bolji nego vaš, stanje postaje alarmantno. To je siguran pokazatelj kako je vrijeme za novi madrac koji će biti prilagođen svim vašim željama.

2. Bolje se naspavate u krevetu koji nije vaš

Kad dođe do trenutka u kojem je tuđi krevet bolji nego vaš, stanje postaje alarmantno. To je siguran pokazatelj kako je vrijeme za novi madrac koji će biti prilagođen svim vašim željama. Razmislite kako ste se osjećali jutro nakon što se se probudili u svom krevetu, a kako kad ste se probudili npr. u hotelskoj sobi.

3. Udubine na madracu

Udubljenja na madracu uzrokuje neujednačena istrošenost. Takav madrac može ozbiljno narušiti kvalitetu sna i ako su udubljenja dublja, potrebno je razmisliti o novom madracu. Nastanak udubljenja može se i odgoditi – svaka dva mjeseca preporučljivo je okrenuti madrac na drugu stranu, ali i zarotirati ga. Na taj se način neće trošiti samo jedno područje madraca, a stopirat ćete i nelagodu u leđima.

4. Puno spavate, budite se umorni

Možda ovo još niste iskusili, ali kvalitetan madrac trebao bi vam omogućiti da se opustite u potpunosti – jer cilj je da se budite odmorni, a ne umorni. Slaba potpora koju vam pruža vaš madrac jedan je od glavnih uzroka loš kvalitete sna.

Ukoliko se ne želite mijenjati madrac često, dobra opcija su i navlake za madrac koje su obogaćene CleanEffect® Silver tretmanom jer pogoduju osobama koje pate od alergija i astme.

5. Budite se noću

Iako nesanicu mogu uzrokovati brojni problemi, na listi 'opasnih uzroka' nalazi se i loš madrac. Buđenje noću mogu izazvati ulegnuća u madracu, nedovoljno velika površina koja vam ne pruža dovoljno prostora za komforno spavanje ili čak premekan madrac.

Opcija i kriterija za odabir odgovarajućeg madraca ima mnogo, stoga je prije kupnje važna i pravilna informiranost. Želite li prije kupovine biti sigurniji u svoju odluku, predlažemo da isprobate interaktivni vodič koji nakon nekoliko odgovora na pitanja o vašim navikama predlaže nekoliko modela madraca prema vašim potrebama.

Sadržaj je napravljen u suradnji sa Studiom Moderna, vlasnikom brenda Dormeo i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju