Žudite li da vas shvate ozbiljno u poslovnom svijetu, no ne želite izgledati strogo i ukočeno, isprobajte ove elegantne frizure

Kosa puno govori o nama samima, iz frizure se mogu iščitati naše osobine, navike ili pak rekao bi slavni modni dizajner Hubert de Givenchy da je 'frizura pouzdan pokazatelj poznaje li žena samu sebe'. Poznajete li samu sebe kao kreativnu, sposobnu i odgovornu osobu, žudite li da vas shvate ozbiljno u poslovnom svijetu, no ne želite izgledati strogo i ukočeno, vodite se onom 'elegancija je jedina ljepota koja nikada ne prolazi'. Izreka legendarne glumice Audrey Hepburn itekako vrijedi kada je riječ o poslovnim frizurama, stoga vam donosimo nekoliko prijedloga za dugu, poludugu i kratku kosu s kojima ne možete pogriješiti.

1.‘MONAKO’ BOB

Elegancija je ključ ove profinjene i glamurozne frizure za dugu kosu. I vi možete ostaviti dojam suzdržanosti i otmjenosti poput princeze od Monaka uz pomoć ove frizure.

Kako je napraviti:
Odvojite gornji, središnji dio kose.
Pošpricajte četku sprejem te zagladite kosu s obje strane prema odostraga.

Gumicom je zavežite u niski konjski rep, a ostatak kose natapirajte za veći volumen na gornjem dijelu glave te je potom zagladite čekinjastom četkom prema van.

Velike ukosnice držat će bočne strane na mjestu dok završavate frizuru.

Gumicom zavežite kosu u niski konjski rep te podvijte kosu u niski bob te je učvrstite ukosnicama ili špangicama.
Na kraju nanesite NIVEA Diamond Volume sprej za postojanu frizuru.

2. SMIONA ‘KOŠNICA’

Iako vam se ponekad čini da sa srednjom dužinom kose, do brade, ne možete baš puno, ova elegantna frizura dokazat će suprotno. Jednostavan oblik košnice ističe gornji dio lica. Ova je frizura savršena i za glamurozne događaje i za kombinaciju traperica i štikli - jednostavnost u najboljem izdanju. Stoga ne čudi da ju je često nosila i već spomenuta ikona stila Audrey Hepburn.

Kako je napraviti:
Odvojite gornji dio kose kojem ćete se kasnije posvetiti.
Uzmite mali pramen na jednoj strani glave te ga uvijte prema sredini. Isto ponovite s druge strane te kosu svežite gumicom.

Raspustite gornji dio kose te je natapirajte pri vrhu kako bi dobila volumen. Zagladite je u odgovarajući oblik i učvrstite ukosnicom.
Na kraju je stilizirajte i ukrotite nestašne vlasi NIVEA Color Protect & Care sprejem.

3. DUGA KOSA SKRIVENA U BOB

Ova frizura idealna je za opuštenu poslovnu varijantu, koja se može nositi i za večernji izlazak. Idealna je za one koje imaju dugu kosu i žele je već dulje vrijeme skratiti, ali nemaju hrabrosti. Meki valovi koji skrivaju dugu kosu u bob istovremeno djeluju elegantno i moderno.

Kako je napraviti:
Razdijelite kosu na gornji i donji dio.
Donji dio kose uvijte pomoću jednostavnog spužvastog umetka, počevši od vrhova prema gore te je učvrstite ukosnicama. Na taj način postižete učinak gušće kose.

Omotajte ostatak kose oko uvijača srednje veličine kako biste dobili meke kovrče te je potom počešljajte kako biste kreirali meke valove. Frizuru učvrstite ukosnicama ako je potrebno.
Na prekrasan volumen i učvršćivanje na kraju nanesite NIVEA Volume Sensation sprej.

4. DJEČAČKA FRIZURA


Ovaj androgeni stil idealan za kratku kosu donosi dozu dječačke nestašnosti – cool zalizana kosa koja prati oblik glave.

Kako je napraviti:
Za ovu vam je frizuru potreban snažan gel poput NIVEA Ultra Strong Styling gela.

Napravite razdjeljak sa strane, pa gel nanesite češljem kako biste osigurali da prodre u sve dijelove i to kroz vlažnu kosu, od korijena do vrhova. Kosu počešljajte u željenu frizuru.
Na kraju je posušite, prirodnim putem ili sušilom.

5. ‘ŠPAGA’ PLETENICA

Prekrasna duga kosa s prirodnim sjajem govori sama za sebe. Ukrasite je jednostavnom ‘špaga’ pletenicom za elegantnu frizuru. Pokažite da ste, iako stalno u tablicama i papirima, i vrlo kreativni.

Kako je napraviti:
Na kosu nanesite pjenu, primjerice NIVEA Diamond Gloss, kako biste ukrotili neposlušne vlasi te kosi podarili sjaj.
Koristeći sušilo i plosnatu četku, zagladite kosu za ujednačen i blistav učinak.
Izravnajte je peglom za kosu. Na taj će način duže ostati zaglađena, posebice u slučaju visoke vlage u zraku.

Zavežite prednji dio kose u konjski rep, koji će završavati na potiljku.
Započnite plesti ‘špaga’ pletenicu tako da rep podijelite na dva dijela koje ćete uvijati suprotno jedan od drugog, a potom jedan preko drugog kako biste oblikovali špagu.
Nastavite niz cijelu dužinu repa te ih na kraju zavežite.
Na jednoj strani glave ispletite novu špagu pa je povucite preko potiljka na drugu stranu te učvrstite ukosnicom.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju