Nosite ih na putu s posla i na posao, na plaži, dok vozite bicikl ili vježbate u teretani. No jeste li ih ikada očistile? U nastavku donosimo nekoliko praktičnih savjeta za čišćenje slušalica

Svaki put kad u uši stavljate slušalice, vjerojatno ne razmišljate o tome koliko su čiste i biste li ih uopće trebali čistiti.

Svakako, da. Ako ih ikada dijelite, morate biti svjesni da možda dijelite i bakterije, a nečiste slušalice mogu uzrokovati i upale uha. U nastavku donosimo kako ih najbolje i najlakše očistiti u pet jednostavnih koraka.

Metalni dijelovi slušalica očistite suhom četkicom za zube.

1. Svakako ih čistite nježnim sredstvom za pranje. Možete pomiješati neutralni sapun za ruke i toplu vodu ili deterdžent za pranje posuđa u istoj kombinaciji.

2. Mekanu krpu namočite u otopinu, ali oprezno jer previše sapunice može u slušalicama ostaviti talog, a previše vode; to je sasvim jasno – s previše vode možda više nikada ne prorade.

3. Ako su metalni dijelovi slušalica puni prljavštine ili prašine, poslužite se suhom četkicom za zube. Njome ćete najlakše očistiti sve ono što se ne smije močiti.

4. Neke slušalice koje se stavljaju u uši imaju silikonske navlake koje se mogu odvojiti i skinuti. Operite ih zasebno i dobro osušite.

5. Niti ne pomišljajte o potapanju slušalica u vodu ili ispiranje pod slavinom, pa makar i na sekundu. Žice će se nepovratno uništiti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju