Mazimo ih i pazimo i brinemo se o njima – oni su naši kućni ljubimci, a često i najbolji prijatelji. Stoga im mnogi vlasnici žele priuštiti ono što zaslužuju, a to često uključuje različite tretmane šišanja, njege i uljepšavanja u salonima za njegu pasa. Kako bi vaš pas dobio svu potrebnu njegu, a pri tome i uživao u uljepšavanju, dr. med. vet. Inga Dvojković dala je 5 savjeta kojih bi se svaki vlasnik psa trebao pridržavati

1. Ako imate psa duge dlake i ne dozvoljava vam da ga češljate sami doma, nužno je odvesti ga frizeru. Tretmani podrazumijevaju kupanje, često i u dermatološkim kupkama, te raščešljavanje, šišanje i skraćivanje noktiju

2. Uz određene pasmine ide određeni standard šišanja.

'Kinološki, to znači da se kod šnaucera se obavezno moraju ostavljati dugačke šiške, kod pudlica su karakteristične velike glavice, itd. Kod pudlica ima najviše varijanti frizura, a rade se po želji vlasnika. Maltezeri su pak psi koji se najčešće šišaju jer su bijeli i brzo se prljaju', ističe dr. med. vet. Inga Dvojković u prilogu InMagazina.

3. Psi su bića navika i ako ga naviknete da je nešto u redu, pas će to prihvatiti. Psi koji se kupaju jednom tjedno naviknut će se na to i uživat će u kupanju, dok će se psi koji se kupaju jednom u šest mjeseci opirati tome.

 
4. Kada odvedete psa u salon za uljepšavanje, prvi način smirivanja psa je da vlasnik ode jer pas onda više nema podršku od strane vlasnika i jednostavno se mora prepustiti frizeru.

5. Blatnim se šapicama može doskočiti i čarapicama i cipelicama za pse koji nisu samo modni dodatak već i nužni kod kiše jer vlasnicima puno olakšava kad psu poslije šetnje samo skine cipelice i kaputić i pas je čist i suh.

'Po zimi psi moraju vani nositi kaputiće zbog temperaturne razlike unutarnjeg i vanjskog prostora. Navikli su na toplinu i kad izađu van naravno da im je hladno', kaže Inga Dvojković.

Više o šišanju i uljepšavanju kućnih ljubimaca doznajte u prilogu InMagazina.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju