Želite li svome partneru nesebično i s ljubavlju pružiti zadovoljstvo, priuštite mu putenu masažu kojom ćete otkriti nova osjetljiva područja i pripremiti se za vođenje ljubavi. Iako za masažu treba izdvojiti malo više vremena, kako bi se u njoj u potpunosti uživalo, svaka sekunda prepuštanja bit će vrijedna.

1. Neka soba bude topla i ugodna, uz prigušeno osvjetljenje, nježnu glazbu i mirisne svijeće stvorite umirujuće ozračje. Neka vaš partner legne na veliki ručnik na krevetu ili podu s tepihom.

Za masažu uvijek rabite ulje dobre kakvoće (biljno ulje) kao što je na primjer bademovo. Kapnite ulje na jedan dlan, protrljajte ruke, a potom širokim zahvatima nježno i postupno mažite svaki dio partnerova tijela.

2. Iako je primamljivo imati golo, podatno tijelo pod prstima, barem na početku izbjegavajte seksualno najosjetljivija područja. Cilj je opušteno postizati uzbuđenje, nadražujući erogene zone samo kad strast vašega partnera počne rasti. Počnite s ramenima i leđima, potom prijeđite na stražnjicu i stražnji dio nogu. Nakon toga, neka se vaš parner okrene pa mu masirajte ruke, prsa, trbuh i prednji dio nogu.

Par u krevetu Tri stvari koje žene ne bi trebale raditi netom prije seksa

Par u krevetu Četiri prepreke zbog kojih ne uživamo u seksu koliko bismo mogli

3. Masažu počnite blagim dodirom. Ruke prilagođujte obliku partnerova tijela i polako pojačavajte pritisak. Prije nego prijeđete na slijedeći dio tijela, ublažite pritisak. Neka vas parner vodi kroz masažu i govori vam što želi. Jačinu pritiska mijenjajte prema njegovu zahtjevu.

4. Čak i kada dodajete ulje, držite jednu ruku na partneru. Ulje jednostavno izlijte preko ruke koja je u dodiru s partnerom, a drugom ga rukom utrljajte u njegovo ili njezino tijelo. Mesnata područja stišćite ili mijesite, osobito ondje gdje osjećate napetost, primjerice napete mišiće. No ne budite pregrubi jer je svrha masaže opuštanje i uzbuđivanje.

5. Da biste masaži dodali čar, stavite ulje za masiranje u malu posudu i dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja za aromaterapiju. Ta su ulja visoke koncentracije i ne valja ih rabiti sama ni primjenjivati na najosjetljivijim dijelovima tijela. Ulja od lavande i geranija imaju umirujući učinak, mažuran opušta umorne mišiće, a ulje od sandalovine opušta i ima svojstva afrodizijaka.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju