Na promjenu frizure i boje kose većina žena odluči se barem jednom godišnje. Često se radi o prijelazu iz tamnijih nijansi u plavu boju. Stoga donosimo pet važnih pravila za njegu kose kojih bi se sve plavuše trebale pridržavati, a pogotovo one koje su to tek postale

1. Rjeđe perite kosu
Zbog samog bojanje kose vlasište može biti suho, a onda često šamponiranje samo pogoršava situaciju jer uklanja prirodna ulja. Kako bi kosa povratila prirodnu vlažnost, treba je rjeđe šamponirati i prati. Također, zbog čestog pranja kose boja će brže izblijediti.

2. Pomno birajte šampon za kosu

Prijelaz iz tamnijih nijansi u plavu boju zna potrajati, i to je dobra stvar jer tako kosa trpi manju štetu

Ljubičasti šampon i regenerator bit će vam od ogromne pomoći kada je u pitanju održavanje plave boje. Također, birajte one proizvode koji u sebi ne sadrže sulfat i alkohol jer oni mogu dodatno isušiti kosu.

3. Koristite maske za kosu
Maske su idealne za što bolji i što brži oporavak kose. Jednom tjedno koristite maske za kosu, i to one za temeljnu i duboku regeneraciju kose.

4. Budite strpljivi s bojanjem kose
Prijelaz iz tamnosmeđe u plavu boju nije baš jednostavan. Riječ je o procesu koji često zahtijeva nekoliko odlazaka frizeru kako bi se kosa što manje oštetila. Ako ste prava brineta, onda prvo započnite s plavim pramenovima te se dogovorite s vašim frizerom o idućim koracima.

5. Koristite proizvode za zaštitu kose
Osim boje, lomljenje i pucanje vlasi isto tako uzrokuje i toplina. Točnije, visoke temperature prilikom sušenja i oblikovanja kose. Zato je korištenje proizvoda za zaštitu kose od topline izuzetno bitno. Također, smanjite temperaturu na alatima za oblikovanje kose.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju