Na promjenu frizure i boje kose većina žena odluči se barem jednom godišnje. Često se radi o prijelazu iz tamnijih nijansi u plavu boju. Stoga donosimo pet važnih pravila za njegu kose kojih bi se sve plavuše trebale pridržavati, a pogotovo one koje su to tek postale

1. Rjeđe perite kosu
Zbog samog bojanje kose vlasište može biti suho, a onda često šamponiranje samo pogoršava situaciju jer uklanja prirodna ulja. Kako bi kosa povratila prirodnu vlažnost, treba je rjeđe šamponirati i prati. Također, zbog čestog pranja kose boja će brže izblijediti.

2. Pomno birajte šampon za kosu

Prijelaz iz tamnijih nijansi u plavu boju zna potrajati, i to je dobra stvar jer tako kosa trpi manju štetu

Ljubičasti šampon i regenerator bit će vam od ogromne pomoći kada je u pitanju održavanje plave boje. Također, birajte one proizvode koji u sebi ne sadrže sulfat i alkohol jer oni mogu dodatno isušiti kosu.

3. Koristite maske za kosu
Maske su idealne za što bolji i što brži oporavak kose. Jednom tjedno koristite maske za kosu, i to one za temeljnu i duboku regeneraciju kose.

4. Budite strpljivi s bojanjem kose
Prijelaz iz tamnosmeđe u plavu boju nije baš jednostavan. Riječ je o procesu koji često zahtijeva nekoliko odlazaka frizeru kako bi se kosa što manje oštetila. Ako ste prava brineta, onda prvo započnite s plavim pramenovima te se dogovorite s vašim frizerom o idućim koracima.

5. Koristite proizvode za zaštitu kose
Osim boje, lomljenje i pucanje vlasi isto tako uzrokuje i toplina. Točnije, visoke temperature prilikom sušenja i oblikovanja kose. Zato je korištenje proizvoda za zaštitu kose od topline izuzetno bitno. Također, smanjite temperaturu na alatima za oblikovanje kose.