Oprost je plemenita stvar, ali preko nekih prijestupa u vezama i brakovima ne morate prelaziti niti ih morate opraštati

1. Konstantno zanemarivanje.

Svi smo ponekad opterećeni svakodnevnim obavezama, poslom, problematičnim životnim situacijama i drugim stvarima zbog kojih lako zaboravimo na partnera. To je sasvim normalna pojava u ljubavnom odnosu koju prije ili kasnije iskuse svi parovi. Međutim, u zdravoj vezi partneri će bez obzira na sve naposljetku naći vremena za svoju drugu polovicu, makar na kratko. Konstantno zanemarivanje jasan je znak da vašem partneru jednostavno nije stalo do vas.

2. Omalovažavanje

'Oprost je plemenita stvar, ali preko nekih prijestupa u vezama i brakovima ne morate prelaziti niti ih morate opraštati.'

Neke stvari jednostavno ne smijete trpjeti. Omalovažavanje, vrijeđanje, psovke, ružne riječi – ne spuštajte ponizno glavu pred ovim prijestupima jer zaslužujete najbolje, a partner koji vas ovako tretira definitivno ne spada u tu kategoriju.

3. Česti preljubi

Parovi koji ne vjeruju u monogamiju odlučuju se na otvorenu vezu. Ta vrsta odnosa zahtijeva jako puno međusobne tolerancije i razumijevanja. Većina ljudi ipak preferira monogamnu vezu i kada se njihov partner upusti u preljubničku aferu, teško podnose tu izdaju. Samo će najsnažniji smoći snage za opraštanje preljuba. Međutim, ako ste tip osobe koja želi isključivo monogamnu vezu, a partner se s time ne slaže, često vas prevari i to vas svaki put duboko povrijedi – ozbiljno razmislite o prekidu. Nemojte prelaziti preko onoga što vas čini tužnom i nesretnom.

4. Nepoštovanje prema vašoj obitelji i prijateljima

Ne možete previše utjecati na to kako se vaš partner ponaša prema vlastitoj obitelji i prijateljima. Naravno, ako je prema njima bezobrazan bez razloga, vjerojatno i nije najbolji materijal za ljubavnu vezu. Nepoštovanje prema vašoj obitelji i prijateljima također ne biste trebali opraštati.

5. Fizičko nasilje

U ovom slučaju objašnjenje nije ni potrebno. Svi moramo imati nultu stopu tolerancije na bilo kakvu vrstu fizičkog nasilja. Saznajte kako možete prepoznati nasilnika i pomoći osobi koja trpi nasilje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju