Čišćenje stana nikome nije posebno draga aktivnost, a posebno mrskim mnoge žene smatraju čišćenje hladnjaka. Naime, čišćenje tog kuhinjskog aparata zahtijeva više vremena, a i često se baš u njemu zna zadržati puno neugodnih mirisa. Otkrivamo vam kako se bez čišćenja, učinkovito i brzo možete riješiti mirisa iz hladnjaka

I neugodan miris iz hladnjaka može postati prošlost i to uz nekoliko jednostavnih trikova za koje vam ne treba puno vremena.

1. Prašak za pecivo
Brz i jednostavan način na koji se možete riješiti mirisa ih iz hladnjaka je korištenje praška za pecivo. Kako biste bili učinkoviti možete ga staviti na manje komade papira za pečenje i postaviti na sve police. Uspjeh je zagarantiran. No prašak za pecivo djelovat će jednako učinkovito  ukoliko otvorenu vrećicu ostavite u hladnjaku.
 

Komadić vate natopljen eteričnim uljem citrusa vašem će hladnjaku dati osvježavajući miris

2. Ocat
Odličan neutralizator neugodnih mirisa je i ocat. Malo octa stavite u čašu ili zdjelicu i stavite u hladnjak. Osim za uklanjanje mirisa ocat može biti i odličan prirodni čistač hladnjaka ukoliko ga pomiješate s malo vode.

3. Zob
Blagotvorna svojstva zobi ne prestaju nakon doručka. Naime, ova žitarica može poslužiti i za uklanjanje neugodnih mirisa. Zdjelicu zobi stavite u hladnjak i pustite da djeluje.

4. Mljevena kava
Suhu svježu kavu stavite u niske zdjelice i postavite na svaku policu u hladnjaku. Kava naime, preuzima mirise iz hladnjaka, a nakon nekoliko dana hladnjak bi trebao biti potpuno svjež.

5. Novinski papir
I obične novine poslužit će odlično za ovu svrhu. Zgužvani novinski papir postavite na sve police u hladnjaku i pustite da 'odradi ' posao umjesto vas. Suhi papir učinkovito će upiti sve neugodne mirise.

SAVJET PLUS
Hladnjak možete 'obojiti' i mirisom limuna ili naranče. Komadić vate natopljen eteričnim uljem citrusa vašem će hladnjaku dati osvježavajući miris. Jače pak mirise poput lavande poželjno je izbjegavati jer bi se mogli uvući u hranu.   

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju