Mnogo privlačnije od razgovora o seksu, svakako je sam seks. No upravo da bi akcije pod plahtama bile strastvenije neke intimne razgovore trebali bi obaviti svi parovi

Istraživanje Josepha Grennyja jednog od autora 'Crucial Conversations', potvrdilo je kako parovi koji razgovaraju o škakljivim seksualnim pitanjima imaju deset puta više šanse da imaju sretnu vezu.

Otkrivamo vam kojih 5 razgovora svi trebamo obaviti kako bismo prešli na zanimljiviju akciju i začinili seksualni meni.

1. Jasne granice do kojih ste spremni ići
Kako ne bi, tijekom seksa, završili s pitanjem iznad glave 'O Bože što mi to radiš', svakako bi bilo dobro postaviti granice. Ovo vrijedi posebno za scenarije u kojima želite isprobati nešto novo. Kažite jedno drugom što vam je prihvatljivo prije nego li uskočite u strastvene igre.

Osim toga bilo bi dobro da izaberete neku sigurnosnu riječ koja će partneru dati do znanja da radi nešto što vam se ne sviđa. Kako bi počeli razgovor o granicama bilo bi dobro izraziti neku svoju želju i fantaziju koju bi htjeli ostvariti. U najgorem slučaju fantazija će ostati u mašti ili ćete je uvrstiti na vaš seksualni meni.

2. Siguran seks i kako ga prakticirate 
Seks nije uvijek siguran posebno ako jedan od partnera ima neku infekciju poput recimo prenosivog HPV-a. O ovim stvarima definitivno bi trebali porazgovarati baš kao i o sigurnom seksu sa zaštitom od neželjene trudnoće. Recite jedno drugom koji su vaši standardi i što podrazumijevate pod sigurnim seksom, te koje sredstvo zaštite od trudnoće želite koristiti.

3. Što kad upadnete u rutinu?
Nema para koji u određenom periodu veze nije upao u rutinu. No premda se događa svima, to sigurno nije nešto s čim se treba pomiriti, savjetuju seksualni terapeuti. Kako bi izašli iz rutine nužno je otvoreno porazgovarati o onome što želite, uvesti neke nove stvari u seksualni život ili raspiriti strasti ostvarivanjem neke maštarije.

4. Smanjeni libido i manjak želje
Škakljive teme poput nedostatka seksa uzrokovanog nekim problemima poput smanjenog libida ili manjka želje svaki par treba riješiti razgovorom bez ikakvog optuživanja. Svatko u određenom periodu zbog raznih problema, stresa, preopterećenosti, umora ima smanjenu želju za seksom. Bitno je otvoreno porazgovarati s partnerom uz obostrano uvažavanje i poštivanje.

5. Što vas uzbuđuje, a što ne
Razgovor o okidačima strasti, što vas uzbuđuje, a što ne, možda je malo neuobičajen no nitko ne čita misli. Vjerojatno neke stvari mnogi od nas nisu otvoreno priznali partneru, a upravo je otvoreno priznanje ono što bi moglo začiniti strasti. Otkrijte jedno drugom što vas najviše uzbuđuje, a što ne volite u seksi igricama.

I premda se mnogi teško odlučuju na otvoreni intimni razgovor, posebno ako je tema neka seksualna disfunkcija, razgovorom ćete izraziti svoje želje, sumnje, ali i jasno artikulirati što vam se sviđa, a što ne. Definitivno ćete jedno drugom dati smjernice, a otkrivajući maštarije dat ćete najbolji mogući začin seksualnom životu.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju