"On me voli i nikada me ne bi prevario", rečenica je koju žene često izgovaraju. Međutim, muškarci znaju prevariti i ženu koju vole, a u nastavku provjerite zašto to najčešće rade.

 

1. Nezreli su

Ako muškarac nema iskustva s predanim vezama i do sada je bio sam u površnim ljubavnim odnosima, nije ni svjestan da će preljub imati neizbježno bolne posljedice. Nezreli muškarci monogamiju ne doživljavaju ozbiljno nego joj pristupaju kao nečemu čega se mogu ili ne moraju pridržavati, ovisno o okolnostima.

2. Nisu sretni u vezi, ali ne žele inicirati prekid

Nesigurni muškarci stalno očekuju potvrdu da su dovoljno dobri, zgodni, pametni, sposobni.

Mnoge žene potvrdit će da to što volite partnera zapravo i nije jedini uvjet za sretnu vezu. Mnogi parovi prekidali su svoj ljubavni odnos bez obzira na to što su se voljeli, ali karakterno jednostavno nisu odgovaraju jedno drugome. Kada muškarci „zapnu“ u takvoj vezi, najčešće ne žele otvoreno s partnericom pričati o tome, a uglavnom nemaju hrabrosti ni prekinuti vezu. Zato se često upuste u preljub jer znaju da partnerica neće moći priječi preko toga i sama će prekinuti njihov odnos.

3. Moraju nahraniti svoj ego

Nesigurni muškarci stalno očekuju potvrdu da su dovoljno dobri, zgodni, pametni, sposobni… Umjesto da tu želju za potvrdom usmjere prema svojim partnericama, oni se upuštaju u preljub i traže je od drugih žena. U tom trenutku osjećaju se poželjno i vrijedno te tako hrane svoj ego.

4. Sebični su

Partner vas može voljeti, ali to ne znači da ste mu prioritet u životu. U nekim slučajevima muškarac je sam sebi prvi na listi prioriteta i zbog toga u situaciji u kojoj ima priliku za aferu ni ne razmišlja o tome kako će se osjećati njegova partnerica. Sebični muškarci sposobni su čuvati svoje tajne bez kajanja i žaljenja jer znaju da će ih iskrenost dovesti u probleme koje žele izbjeći pod svaku cijenu.

5. Problemi ozbiljne prirode

Ponekad su preljubi rezultat dugotrajnih problema ozbiljne prirode. Bilo kakva ovisnost utječe na sposobnost donošenja racionalnih odluka, posebno ako je u pitanju seksualna ovisnost koju muškarac treba liječiti uz pomoć stručnjaka.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju