Kad ste zadovoljni bojom za kosu, nema nikoga sretnijeg od vas, zar ne? Dobra frizura i lijepa boja kose podiže raspoloženje i samopouzdanje, pa ne čudi što će obratni scenarij izazvati neugodne osjećaje. Ako ste samostalno pokušali obojiti kosu, a niste zadovoljni rezultatima, ovo bi mogli biti razlozi

1. Višebojni pramenovi
Ako ste kod frizera napravili pramenove u nekoliko nijansi, a nakon toga samostalno pokušali ujednačiti boju, sad ste vjerojatno suočeni sa šarolikim rezultatima. Jedna boja za bojenje drugačije će ispasti na svjetlijim i tamnijim dijelovima kose. Stoga, ako želite ujednačiti boju trebate upotrijebiti više boja ili zatražiti pomoć profesionalaca.

2. Niste dovoljno posvijetlili kosu
Buntovnica ste s razlogom, koja uživa u neobičnim bojama kose poput jarke ružičaste ili neonski plave? Pripremite se na izlaganje kose blajhu. Ako niste dobro posvijetlili kosu, ove jarke nijanse neće se primiti, te ćete dobiti tamnu i neodgovarajuću boju kose.

Ako ste boju za kosu držali na glavi dulje od propisanog vremena, vjerojatno ćete dobiti tamniju nijansu kose nego što se željeli, a boja će biti bez sjaja

3. Samostalno ste upotrijebili blajh
Ekstremno posvjetljivanje kose koje nudi blajh najbolje je prepustiti profesionalcima u frizerskim salonima ili vještim amaterima. Blajh je kemijski agresivan i nestalan proizvod koji u pogrešnim rukama može izazvati sve od opekotina na vlasištu do zelene boje kose.

4. Predugo ste držali boju na glavi
Ako ste boju za kosu držali na glavi dulje od propisanog vremena, vjerojatno ćete dobiti tamniju nijansu kose nego što se željeli, a boja će biti bez sjaja. Uvijek je dobro držati se propisa s deklaracije proizvoda. Osobito pripazite da prvo obojite izrast, a tek onda ostatak kose.

5. Niste dvojnica modela s kutije proizvoda
Prirodna put i boja kose samo su neki od faktora koji utječu na 'primanje' boje u samostalnoj djelatnosti. Prirodna crnka teško će kod kuće dobiti besprijekorne platinasto plave uvojke, pa na to treba biti spreman od početka.

Radije birajte boje za kosu koje odgovaraju vašem tenu, a posvijetljujte maksimalno dvije do tri nijanse od svoje prirodne boje kose.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju