Curice su zakon! 5 savjeta uspješnih hrvatskih žena koje trebate prenijeti svojim kćerima

Podijelite na

Danas je Međunarodni dan djevojčica koji se obilježava od 2011. godine kada su Ujedinjeni narodi proglasili 11. listopada kao Svjetski dan ženskog djeteta. Na ovaj dan, između ostalog, ističe se i koliko je važno da svaka djevojčica ima pravo na obrazovanje

Autor : Zadovoljna Objavljeno: 11.10.2017 / 16:06

  • Djevojčica Izjave povodom Međunarodnog dana djevojčica - 2
  • Izjave povodom Međunarodnog dana djevojčica - 4 Ida Prester
  • Izjave povodom Međunarodnog dana djevojčica - 3 Izjave povodom Međunarodnog dana djevojčica - 1
Svaka djevojčica trebala bi vjerovati da su snovi ostvarivi, a ciljevi dostižni

Svaka djevojčica trebala bi vjerovati da su snovi ostvarivi, a ciljevi dostižni (Foto: Shutterstock)

Međunarodni dan djevojčica UN je proglasio s ciljem da se potakne svjetski entuzijazam u stvaranju boljeg života djevojčicama i mladim djevojkama pružajući im priliku da postignu svoj puni potencijal.

"Procjenjuje se da čak 17 milijuna djevojčica u svijetu nikada neće stupiti u školsku učionicu. Zbog toga se na Međunarodni dan djevojčica, između ostalog, podržava njihovo pravo na obrazovanje"

Svaka djevojčica trebala bi imati priliku i pravo na sretno djetinjstvo i odrastanje u samopouzdanu, snažnu i voljenu ženu koja vjeruje da može ostvariti sve svoje snove i želje. Koja zna da ne mora ustuknuti pred nečijom grubom riječi, nečijim podsmijehom, nečijim ignoriranjem, već bez straha ići dalje i vjerovati u sebe i svoje sposobnosti. A u tome su obrazovanje, znanje i učenje najmoćnije oružje.

Procjenjuje se da čak 17 milijuna djevojčica u svijetu nikada neće stupiti u školsku učionicu. Zbog toga se na Međunarodni dan djevojčica, između ostalog, podržava njihovo pravo na obrazovanje.

Koliko je učenje važno i dragocjeno, zna i naših pet poznatih dama iz svijeta glume, baleta, glazbe, psihologije i fitnesa koje smo pitali što bi savjetovale djevojčicama i školarkama. Zavirite u našu fotogaleriju i provjerite što su Ecija Ojdanić, Mirna Sporiš, Ida Prester, Ana Kandare Šoljaga i Marija Andrijašević poručile djevojčicama. Pročitajte i 10 zapovijedi za odgajanje samopouzdane kćeri.
Izjave povodom Međunarodnog dana djevojčica

Izjave povodom Međunarodnog dana djevojčica (Foto: Zadovoljna.hr)

Pročitajte još o ...

Zadovoljna.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Zadovoljna.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Zadovoljna.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se