Danas je Međunarodni dan djevojčica koji se obilježava od 2011. godine kada su Ujedinjeni narodi proglasili 11. listopada kao Svjetski dan ženskog djeteta. Na ovaj dan, između ostalog, ističe se i koliko je važno da svaka djevojčica ima pravo na obrazovanje

Međunarodni dan djevojčica UN je proglasio s ciljem da se potakne svjetski entuzijazam u stvaranju boljeg života djevojčicama i mladim djevojkama pružajući im priliku da postignu svoj puni potencijal.

Procjenjuje se da čak 17 milijuna djevojčica u svijetu nikada neće stupiti u školsku učionicu. Zbog toga se na Međunarodni dan djevojčica, između ostalog, podržava njihovo pravo na obrazovanje

Svaka djevojčica trebala bi imati priliku i pravo na sretno djetinjstvo i odrastanje u samopouzdanu, snažnu i voljenu ženu koja vjeruje da može ostvariti sve svoje snove i želje. Koja zna da ne mora ustuknuti pred nečijom grubom riječi, nečijim podsmijehom, nečijim ignoriranjem, već bez straha ići dalje i vjerovati u sebe i svoje sposobnosti. A u tome su obrazovanje, znanje i učenje najmoćnije oružje.

Procjenjuje se da čak 17 milijuna djevojčica u svijetu nikada neće stupiti u školsku učionicu. Zbog toga se na Međunarodni dan djevojčica, između ostalog, podržava njihovo pravo na obrazovanje.

Koliko je učenje važno i dragocjeno, zna i naših pet poznatih dama iz svijeta glume, baleta, glazbe, psihologije i fitnesa koje smo pitali što bi savjetovale djevojčicama i školarkama. Zavirite u našu fotogaleriju i provjerite što su Ecija Ojdanić, Mirna Sporiš, Ida Prester, Ana Kandare Šoljaga i Marija Andrijašević poručile djevojčicama. Pročitajte i 10 zapovijedi za odgajanje samopouzdane kćeri.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju