Nema do sjajne kose i jarke boje kao odmah nakon bojenja, no već nakon nekoliko pranja to više nije ta nijansa koju želite. Otkrivamo kako zadržati boju što duže na kosi te je učiniti blistavom i nakon nekoliko tjedana, čak i ako ste jedna od onih koje je peru svaki dan.

1. Ne šamponirajte kosu odmah nakon bojenja

Nakon bojenja uvijek trebate pričekati nekoliko dana ili barem 48 sati prije pranja kose, posebice ako ste je bojili u jarku boju, kao što su bakrena, crvena i sl. Šamponi utječu na prirodna ulja unutar vlasi, zbog čega boja teže prijanja uz njih, stoga ostavite vremena boji da što bolje upije u samu vlas. Ako ste jedna od onih koja kosu pere svaki dan, pokušajte se suzdržati barem ta dva dana i koristite suhi šampon u nuždi.

2. Preporučuje se dvostruko šamponiranje

Iz nekog nepoznatog razloga, mnogi vjeruju kako će se boja s kose brže isprati ako je tijekom pranja dvaput šamponiramo. Zapravo, takvim ćemo postupkom učiniti našu boju blistavijom i izražajnijom jer ćemo s kose oprati svu nakupljenu prljavštinu i masnoću koja nam kosu čini tamnijom. Drugo šamponiranje zapravo u potpunosti uklanja sve navedene nečistoće koje ne odlaze samo prvim šamponiranjem. Najbolje je koristiti šampone koje njeguju vašu kosu i čuvaju boju kao što je L'Oreal Elseve 3u1 Low Shampoo za obojenu kosu. Ovaj šampon, regenerator i njega u jednom ne sadrži sulfate, pa je nježan prema vašoj kosi i pogodan za kemijski tretiranu kosu koju ćete lako raščešljati, a temeljito očistiti.

L\'Oreal Elseve 3u1 Low Shampoo L\'Oreal Elseve 3u1 Low Shampoo

3. Koristite šampone bez sulfata

Šamponi koji ne sadrže sulfate kao što je L'Oreal Elseve 3u1 Low Shampoo produžuju postojanost vaše boje za kosu jer ne sadrže jake deterdžente, blagi su prema kosi i ne ''skidaju'' boju. Obično se ne pjene onoliko koliko to čine oni koji ih sadrže, no budite sigurni da će temeljito oprati sve nečistoće s nje, nježno i bez efekta isušivanja.

 

4. Obratite pozornost na stražnji dio kose

Ako primijetite da su se na vašem tjemenu pojavili dijelovi koji su suši od drugih ili vas pak svrbe, to može biti znak da sredstva na vašu kosu ne nanosite ravnomjerno. Kod pranja obratite pozornost na stražnje dijelove glave i  ''krunu'', jednako kao i na ostatak tjemena. Takvim ravnomjernim pranjem dat ćete priliku vašem tjemenu da se vrati u normalu i tako će vam boja za kosu trajati dulje i izgledati blistavije. 

5. Izbjegavajte pranje kose vrućom vodom

Ne perite kosu tijekom tuširanja, osim ako se ne tuširate mlakom ili hladnom vodom. Izbjegavajte pranje kose vrlo toplom vodom te pokušajte da vam zadnje ispiranje bude hladnom. To će pomoći zatvoriti folikule, vaša će kosa biti glađa, a boja sjajnija.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju