Iako se dan sastoji od 24 sata, često imamo osjećaj kako vrijeme "leti". Stoga je bitno što bolje i efikasnije iskoristiti sate u danu koji je pred nama. Donosimo pet trikova koji će vam pomoći da na što produktivniji način iskoristite sate u vašem danu

1. Vježbajte ujutro
Navinite raniji alarm i odradite trening ujutro. Na taj način nećete imati izliku preskočiti trening kao što biste to napravili navečer. Također, čitav dan osjećat ćete se puno bolje i produktivnije.

2. Rasporedite kratke pauze tijekom radnog dana

Svaki dan treba iskoristiti što bolje i efikasnije možemo

Iako se možda ne čini tako, ali kratke pauze od nekoliko minuta puno znače. Zažmirite i odmorite oči ili napravite nekoliko vježbi istezanja kako biste probudili tijelo.

3. Odredite tri prioriteta
Naravno da tijekom dana imamo puno toga što trebamo odraditi, no stvaranje prioriteta olakšat će vam taj proces. Svako jutro zapišite si tri najvažnije stvari koje do kraja dana morate napraviti.

4. Odvojite se od mobitela
Sve češće nismo ni svjesni koliko vremena potrošimo na nepotrebno korištenje mobitela. Ako nije riječ o hitnoj ili poslovnoj situaciji, odložite mobitel tamo gdje vam neće biti nadohvat ruke.

5. Birajte slične odjevne kombinacije
Kako biste uštedjeli na vremenu, tijekom radnog tjedna birajte odjevne kombinacije s istom "formulom". Na primjer, košulja, traperice i cipele na petu. Tako ćete uvijek znati što zapravo tražite kada ujutro otvorite ormar.

Pogledajte sedam jutarnjih navika koje vam mogu pokvariti cijeli dan.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju