Poslati SMS bivšem ili ne...? Tko se barem jednom nije našao u situaciji da 'razbija' glavu time je li pametno kontaktirati bivšeg partnera ili nije. Kako bismo vam olakšali nedoumicu, našli smo pet situacija kada je dozvoljeno javiti se nekadašnjoj ljubavi i biti s njom u kontaktu te jednu kada nikako to ne biste smjeli napraviti

1. Netko blizak vašem bivšem partneru je preminuo
Ako netko iz bliske obitelji vašeg bivšeg ili njegov prijatelj kojeg ste upoznali dok se bili u vezi premine, najbolji način izražavanja sućuti bit će slanje telegrama. Slanje SMS-a ne preporuča se jer izražavanje sućuti na taj način ne smatra se pristojnim. Osim toga, bivši bi tako mogao steći dojam da mu možete 'poslužiti' kao rame za plakanje ili da želite obnoviti vezu.

Kemija koja je postojala između partnera može se ponovno pojaviti, a ako imate osjećaj da bivši još uvijek gaji osjećaje prema vama, kao i vi prema njemu, možete ga kontaktirati

2. Imate potrebu zaključiti tu priču
Zaključiti ljubavnu priču kojoj je došao kraj važno je da biste mogli normalno nastaviti sa životom te da biste mogli imati zdravije ljubavne veze u budućnosti. Međutim, pod zaključivanjem obično se misli na to da želite otkriti (prave) razloge zbog kojih je vašoj ljubavi došao kraj (naročito ako je partner prekinuo vezu), a to bi vas moglo povrijediti. U tom slučaju možda je bolje prihvatiti ultimativnu istinu – jednostavno niste jedno za drugo.

3. Morate razgovarati o financijama
Ako ste živjeli skupa ili imate nerazriješene financije, kao zrelim odraslim osobama vaša je dužnost komunicirati kako biste riješili te bitne stvari. Ako je prekid bio 'gadan' i ne možete zamisliti da sjedite u društvu bivšeg i da raspravljate o nerazriješenim financijama ili podijeli imetka, potražite pomoć treće strane, bilo da je riječ o odvjetniku ili prijateljici.

4. Imate zajedničku djecu
Bez obzira na to u kakvim ste se odnosima razišli, dobrobit vaše djece uvijek mora biti na prvom mjestu. Obiteljski terapeuti imaju pet savjeta za dobru komunikaciju u ovom slučaju, naročito kada je prekid svjež: imajte jasne ciljeve dok razgovarate s bivšim, ne zaboravite s kojom namjerom ste ga nazvali onog trena kad mu čujete glas, zapišite na papir sve ono o čemu želite razgovarati, dogovorite se s prijateljicom ili drugom bliskom osobom da je nazovete nakon što završite razgovor s bivšim kako biste nekome olakšali dušu te uvijek imajte na pameti planove koje ste napravili kako biste krenuli dalje sa životom.

5. Još uvijek osjećate nešto jedno prema drugome
Kemija koja je postojala između partnera može se ponovno pojaviti, a ako imate osjećaj da bivši još uvijek gaji osjećaje prema vama, kao i vi prema njemu, možete ga kontaktirati. Pri tome je bitno da ni jedno od vas nije ušlo u novu vezu te da su, naravno, osjećaji obostrani. U slučaju da on ipak ne želi obnoviti vezu, poslušajte što vam ima za reći i nastavite dalje.

1 situacija kada nikako ne biste smjeli kontaktirati bivšeg:

Njegovoj novoj partnerici ili vašem novom partneru nije ugodno zbog te komunikacije
Bez obzira na to koliko ste vi sami sigurni da bivšeg želite kontaktirati samo prijateljski, ako vašem novom partneru ili novoj partnerici vašeg bivšeg nije drago zbog toga, poštujte njihove želje i nemojte ga kontaktirati. Želite li izgraditi povjerenje u vašoj novoj vezi morate poštivati partnera. Novu vezu ne možete graditi ako je stara još uvijek negdje u drugom planu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju