Depilacija voskom jedna je od najpopularnijih tehnika uklanjanja dlačica. No ovaj poprilično bolan kozmetički tretman može imati neugodne nuspojave, ukoliko se ne izvodi pravilno. Želite li biti sigurni da će vaša depilacija proći u najboljem redu, vodite računa o sljedećih pet stvari

1. Ispitaj kozmetički salon u koji odlaziš
Usmena preporuka najbolja je reklama. Planiraš li isprobati neki novi salon, raspitaj se kod prijateljica, poslušaj njihova iskustva i tek onda odluči. Kozmetičke salone dnevno posjećuje veliki broj žena što povećava opasnost od infekcije. Higijena mora biti na razini.

2. Čuvaj kožu prije depilacije
Pilinzi kao i kreme koje isušuju kožu nikako nisu dobro došli prije depilacije. Takvi preparati i tretmani iritiraju kožu koju će čupkanje dlačica s voskom dodatno nadražiti. Koža bi tjedan dana prije depilacije trebala biti u svom najprirodnijem obliku.

3. Izbjegavaj depilaciju tijekom mjesečnice
Tjedan dana prije i tijekom mjesečnice nije dobro razdoblje za depilaciju. U tom periodu žene imaju najniži prag boli, a koža postaje vrlo osjetljiva. Idealno razdoblje za depilaciju je prva dva tjedna nakon završetka menstruacije.

4. Sama si podigni prag boli
Depilirate li malu površinu tijela kao što je bikini zona, obrve ili pazuha, netom prije depilacije kožu istrljajte kockicom leda ili pak namažite anestetik gelom od čega će koža lagano utrnuti. Isto tako, pola sata prije same depilacije možete popiti tabletu protiv bolova koju koristite protiv menstrualnih grčeva. Nakon depilacije kožu ponovno istrljajte ledom te je namažite blagim losionom od aloa vere.

5. Izbjegavaj vježbanje nakon depilacije
Znojenjem povećavate opasnost od širenja bakterija koje uzrokuju infekciju. Koža od depilacije postaje iziritirana i osjetljiva zato, ako ste depilirali bikini zonu i bedra, taj i idući dan izbjegavajte tajice i uske trenirke od umjetnih materijala jer u njima koža ne diše i time se povećava opasnost od upale.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju