Uskoro ćemo odmotati svoje šalove i marame jer sezona dekoltiranih majica samo što nije počela. Ovi savjeti pomoći će vam da svoj dekolte dovedete u red i ponosno ga izložite pogledima

1. Obratite pažnju na vrat

Vrat je 'polazišna točka' svakog pogleda na putu do dekoltea i zato mu treba posvetiti pažnju prilikom njege tijela. Dva puta tjedno napravite piling dekoltea i vrata kako biste odstranili odumrle stanice kože. To će omekšati teksturu kože i smanjiti bore. Neke žene piling rade i češće, ali dva puta tjedno je sasvim dovoljno za obnavljanje kože dok prečesti piling može dovesti do sušenja i oštećenja.

Savjet: osim kupovnih pilinga, možete koristiti i jedan dobar stari domaći koji nikada ne iznevjeri kožu. Dvije velike žlice meda pomiješajte s dvije velike žlice šećera i lagano utrljajte na dekolte i vrat.

2. Hidratizirajte dekolte

Osjetljivu kožu dekoltea sklonu iritacijama i crvenilu umirit će aloa vera.

Nakon pilinga, ali i nakon svakog tuširanja obavezno 'nahranite' kožu dekoltea i vrata. Za to je dovoljan vaš omiljeni losion za tijelo, a ako želite ekstra mekanu kožu isprobajte kokosovo ulje, bademovo ulje ili shea maslac. On je odličan za osjetljivu kožu jer ne sadrži alergene i za suhu kožu jer stvara zaštitni sloj koji čuva vlagu.

Savjet: Ako namjeravate nanositi parfem na područje vrata i dekoltea, onda radije izaberite losion bez mirisa kako se ne bi 'sudarao' s parfemom.

3. Zaštitite ga od sunca

Zaboravljamo da je to dio tijela koji je često najviše izložen sunčevim zrakama. Koža dekoltea je tanka, suha i manje elastična od kože na ostatku tijela i zbog toga je jako osjetljiva. Važno je da ju zaštitite od sunca, pogotovo kada odlazite u prirodu, ali i za dulje sjedenje na suncu. Koristite losione za tijelo sa zaštitnim faktorom ili mineralne kreme koje štite od sunca.

Savjet: neka prirodna ulja također imaju zaštitni faktor i dobar su izbor za borbu protiv UV zraka. Među najjačima je ulje od sjemenki maline koje je idealno za sve tipove kože, a posebice za osjetljivu. Dobro će poslužiti i ulje od lješnjaka ili pšeničnih klica. Sva ulja možete nabaviti u bio trgovinama.

 

Dva puta tjedno napravite piling koji će obnoviti kožu i smanjiti bore.

4. Riješite se crvenila

Ako vas nerviraju crvene mrlje koje se pojavljuju na vašem dekolteu uslijed znojenja ili iritacije - ne brinite, i za to postoji rješenje. Pomoći će vam kraljica ljekovitog bilja, aloa vera. Ona je odavno jedan od glavnih sastojaka u mnogim kozmetičkim preparatima zbog svojih umirujućih svojstava. Odmah će ublažiti crvenilo, pečenje ili svrbež na dekolteu koji nastaje zbog sunca ili drugih iritacija.

Savjet: ako imate osjetljivu kožu, u svojoj torbi uvijek nađite mjesta za malu tubu gela od aloe vere kojim bez brige možete tretirati kožu čitavog tijela.

 5. Naglasite dekolte s malo make-upa

Ne morate posezati za drastičnim rješenjima poput konturiranja kompletnog dekoltea kojem pribjegavaju neke slavne ljepotice. Kada nosite dekoltiranu majicu bez rukava, na vrhove ramena i dekolte lagano nanesite malo highlightera koji će instantno osvježiti dekolte. Za naglašeniji dekolte nanesite malu količinu highlightera na mjesta gdje su vam grudi najbujnije.

Savjet: u ljetnim mjesecima, kada koža postane malo preplanula, možete koristiti luminizer i bronzer koji će dekolteu dati malo sjaja. Samo budite oprezni s količinama.

 

 


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju