Da biste izgubili kilograme, ponekad je potrebno krenuti s malim promjenama u svakodnevnom životu. Ovih pet dama svjedoči da se ciljevi mogu ostvariti kada se koncentrirate na samo jednu stvar u svojem novom stilu življenja.

 

1. Počnite vagati namirnice
Počela sam mjeriti porcije kako bih bolje shvatila kako bi zapravo trebala izgledati porcija. Mjerila sam sve od maslinovog ulja, zobenih pahuljica i vina do maslaca od kikirikija i badema. Shvatila sam da mi je potrebno manje hrane da bih se osjećala zadovoljnom nego što sam mislila.

Jedite češće, pojačajte obroke povrtnim namirnicama s niskim postotkom ugljikohidrata i počnite mjeriti hranu koju pripremate. To su samo neki od savjeta za lakše mršavljenje.

S vremenom sam naučila od oka mjeriti prave porcije. Sada znam kako one izgledaju, jedem sporije i znam prepoznati kada sam zaista gladna, otkrila je 35 godina stara Liz Della Croce, autorica portala zdrave prehrane "The Lemon Bowl" koja je uz pomoć ovoga trika uspjela lakše smršavjeti skoro 30 kilograma.

2. “Podebljajte” obroke povrćem
Najveća promjena koju sam napravila jest dodavanje ekstra mjerice povrća svojim obrocima. Tjestenini sam dodala špinat i brokulu, pečenim krumpirima ciklu, a makarone sa sirom radila sam s dodatkom pečene cvjetače.

Ako koristite povrće na pravi način zapravo jedete više, a ne manje, tvrdi 39 godina stara Kelly Fuy iz Denvera koja radi za portal "No Thanks to Cake", a koja je izgubila oko 25 kilograma.

3. Jedite često
Počela sam jesti male obroke svakih 3 sata barem pet puta dnevno. Birala sam nemasne bjelančevine, kompleksne ugljikohidrate i povrće uz svaki obrok. To je bio radikalni preokret za mene koja sam inače jela par puta dnevno u restoranima brze hrane.

Fokusirala sam se na mijenjanje životnih navika, a ne na mršavljenje, otkrila je 34 godina stara Kelsey Byers iz Houstona, autorica portala "Good Morning Fitness", koja je na taj način smršavljela 22 kilograma.

4. Počnite se kretati
Prije sam se kretala što je manje moguće. Kada sam stavila rublje u perilicu, sjela bih pred televizor i čekala da ono bude oprano. Kada sam poželjela biti aktivnija, morala sam postati kreativnija, jer nisam imala uvijek vremena za teretanu.

Zato sada kada perem i slažem rublje radim čučnjeve. Jedan dan sam napravila 124 čučnja nakon tri mašine rublja. Također se trudim što češće penjati po stepenicama u svojem domu. Zadovoljna sam jer imam više energije, priznala je 42 godine stara blogerica Poppy Niosi iz Winsconsina, koja je izgubila 35 kilograma.

5. Pijte više vode
Pila sam 1,5 do 2 litre gaziranih pića dnevno, a ispijala sam i slatki čaj i kavu. Nisam voljela piti vodu, pa je za mene bila velika promjena kada sam napravila ovu zamjenu. Prvo sam gazirana pića zamijenila za mineralnu vodu s okusima, jer su mi nedostajali mjehurići.

Nakon toga sam počela stavljati kriške limuna, naranči i jagoda u običnu vodu da dobijem nešto slatkoće. Trebalo mi je godinu dana da se uspješno prebacim na običnu vodu. Sada nigdje ne idem bez bočice u torbi, a na mobitelu sam uključila alarm koji me podsjeća da svaki dan trebam popiti barem osam čaša vode, otkrila je 43 godina stara Angela Hartshorn iz Kalifornije koja je smršavjela 22 kilograma.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju