Otkako se 1981. godine udala za princa Charlesa, princeza Diana provela je ostatak života pod povećalom javnosti. Usprkos tome postoji nekoliko zanimljivih činjenica o omiljenom princezi za koje možda do sad niste čuli.

1. Princ Charles prvo je hodao s Dianinom starijom sestrom
Kada je prvi put upoznao 16-godišnju Dianu, princ Charles imao je 28 godina te je bio u vezi s njezinom starijom sestrom koja se zove Sarah. Brzo su raskinuli nakon što je Sarah priznala medijima da nije zaljubljena u princa Charlesa.

No, Diani se sviđala pomisao da bude dio kraljevske obitelji, te je čak u internatu imala i fotografiju Charlesa iznad kreveta. Dvije godine nakon prvog susreta započeli su i za službenim udvaranjem, a Sarah je ponosno izjavila kako ih je ona upoznala te se nazvala Kupidom.

2. Dianina vjenčanica ušla je u kraljevsku povijest
Vjenčanica princeze Diane bila je ukrašena s više od 10 tisuća malih bisernih šljokica i bisera te je haljina imala nevjerojatno dugačak šlep od skoro osam metara. Upravo je ovaj šlep postao najduži u kraljevskoj povijesti.

Vjenčanica je tada koštala 115 tisuća dolara, odnosno oko 800 tisuća kuna, a izradili su je britanski dizajneri David i Elizabeth Emanuel koju su znali da takva haljina treba biti dramatična, da treba ući u povijest, ali i da se Diani mora svidjeti.

 

3. Prekršila je tradiciju kada je princa Williama upisala u vrtić
O obrazovanju i odgoju najmlađih članova kraljevske obitelj brinuli su se privatni učitelji i guvernante, no to se promijenilo kada je Diana inzistirala na tome da upiše princa Williama u vrtić. On je tako postao prvi član kraljevske obitelji čiji se predškolski odgoj nije odvijao unutar zidova palače.

Princeza Diana obožavana je upravo zbog svog slobodnog duha, dobrote, toplog osmijeha i ležernog ponašanja koje nije uvijek bilo u skladu s kraljevskim pravilima

Iako je princezi Diani bilo izuzetno bitno da njezini sinovi imaju što normalnije odrastanje, bilo je nekoliko zanimljivih iznimki. Na primjer, Diana je pozvala Cindy Crawford u Buckinghamsku palaču na večeru jer se sviđala tada 13-godišnjem Williamu.

4. Ležerno se ponašala u kuhinji
Kada bi sama jela, princeza Diana često je znala to raditi sjedeći na kuhinjskom elementu, što je itekako ležerno ponašanje za jednog člana kraljevske obitelji. Naime, kada kraljica Elizabeta uđe u kuhinju od osoblja se očekuje da prekinu s bilo kakvim radnjama, stave tave i lonce pokraj štednjaka, tri koraka se pomaknu unazad te naklone.

Također, Diani kuhanje baš i nije išlo, pa je tako od ponedjeljka do petka imala na raspolaganju privatnog chefa koji bi onda potom pripremao i jela za vikend koja su se mogla podgrijati u mikrovalnoj pećnici.

5. Izabrala je zaručnički prsten iz kataloga
Umjesto da zaručnički prsten bude izrađen posebno za princezu Dianu, ona je prelistala prodajni katalog zlatarnice Garrard te joj se slavni safir najviše svidio od ostalih ponuđenih modela.

Navodno ju je prsten podsjetio na zaručnički prsten njezine majke, no ono što znamo sigurno je da je Diana upravo željela safir.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju