Odlučili ste smršaviti, krenuti na dijetu i pridržavate se propisanih pravila prehrane bez pogovora. Međutim, nije svaka dijeta dobra za vas, a tijelo će vam uvijek poslati signal da je vrijeme za neku drugu. Donosimo vam listu znakova koji pokazuju da ste na lošoj dijeti

1. Stalno ste napuhnuti. Ako vas odmah nakon obroka ulovi neugodan osjećaj napuhnutosti, to znači da vam želudac i tijelo šalju poruku da su nezadovoljni hranom koje unosite. Postoje i zdrave namirnice poput brokule, kelja i kupusa koje uzrokuju ovu pojavu, a koje su uobičajeni dio jelovnika mnogih dijeta. Stručnjaci savjetuju da ih kuhate na pari kako biste izbjegli napuhnutost.

Prištići, akne, osip – sve su to znakovi da vaša dijeta ne utječe dobro na kožu. Ne unosite dovoljno vitamina i minerala pa koža reagira na to

2. Vaša probava je loša. Dijete mogu uzrokovati dvije krajnosti u vašoj probavi. Tako možete imati velikih problema sa zatvorom, ili pak često imate proljev. Obje pojave znak su da vaše tijelo ne probavlja pravilno hranu koju jedete.

3. Imate problema sa želucem.
Hrana koju jedete teško vam pada na želudac, uzrokuje podrigivanje, žgaravicu ili bol? Vrijeme je za novi plan prehrane i novu dijetu.

4. Vaša koža je postala problematična. Prištići, akne, osip – sve su to znakovi da vaša dijeta ne utječe dobro na kožu. Ne unosite dovoljno vitamina i minerala pa vaša koža reagira na to.

5. Loše spavate. Zbog svega navedenog imate velikih problema s prijeko potrebnom aktivnošću – spavanjem. Budite se tijekom noći i stalno ste umorni. Ovo je još jedan znak da ste spremni za promjenu dijete.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju