Voljeti samoga sebe najljepša je ljubav koju čovjek može osjetiti, ali biti zaljubljen u sebe je već nešto drugo. Potonje ima i svoj stručan naziv, narcisoidni poremećaj ličnosti, a uplesti se u mrežu narcisa ženama, nažalost, nije nepoznanica. On je karizmatičan, šarmantan, učtiv i jako mu je bitan izgled. Uz očite znakove koji otkrivaju narcisa postoje i oni skriveni, odnosno dvosmisleni, a koji su to doznajte u nastavku teksta

1. Učinit će sve da se 'zakačite' za njega
Iako biste očekivali da će vas narcis ignorirati u vezi, on će vam zapravo davati taman toliko pažnje i 'hraniti' vaš ego da se 'zakačite' za njega. No kraju ćete završiti tako da ćete se 'gostiti mrvicama'. Lukavi narcis izmanipulirat će ženu tako da ona preživljava na minimumu, no cijelo će vrijeme u sebi znati da zaslužuje više.

Poznata je 'ozloglašena' karakteristika narcisa da oni ne postavljaju pitanja, ali su jako znatiželjni. Međutim, njihova znatiželja je zapravo prikriveni kriticizam

2. Ispričava se tako da se vi osjećate krivima
Možda ste negdje čitali da se narcisi nikada ne ispričavaju, ali to nije potpuno istina. Nekad se i ispričaju, ali tako da se žena osjeća krivom, odnosno ispriku sroče tako da se ispričavaju za ženino ponašanje. Primjerice, muškarac zaljubljen u samog sebe reći će 'Žao mi je što si se sinoć naljutila na mene' ili 'Žao mi je što si se sinoć toliko uzrujala'.

3. Zasipa vas darovima
Narcisi su zapravo vrlo velikodušni, ali u određenom obliku. Zato su njihove najduže veze one sa ženama koje vole da im partner stalno kupuje darove. To je zapravo zavaravajuća slika njihove velikodušnosti jer kad je riječ o zadovoljavanju vaših emocionalnih, fizičkih i duhovnih potreba oni ih ne znaju zadovoljiti. Dobivati darove je lijepo, ali oni nikada neće biti dovoljni da zadovolje vaše dublje i intimnije potrebe.

4. Vrlo je ležeran
Pristat će na svaki vaš prijedlog i željet će vam ispuniti svaku želju govoreći vam da ste vi u svemu tome najvažniji. Ali on te stvari ne čini radi vas nego radi sebe kako bi u vašim očima ispao velik i kako biste ga obasipali pohvalama i komplimentima kako je divan. No već prvom prilikom kada vi nećete moći nešto napraviti za njega podsjetit će vas kako on uvijek sve napravi za vas. U zdravoj vezi oba partnera trebala bi imati pravo odbiti nešto napraviti za partnera ako jednostavno nisu u mogućnosti to napraviti, bez da druga strana to zamjera.

5. Znatiželjan je

Poznata je 'ozloglašena' karakteristika narcisa da oni ne postavljaju pitanja, ali su jako znatiželjni. Međutim, njihova znatiželja je zapravo prikriveni kriticizam. Oni će reći nešto poput 'Zar nisi rekla da ideš u teretanu poslije posla?' ili 'Osjećaš li se dobro u haljini koju ćeš odjenuti večeras?'. Možda isprva zvuče benigno, ali ako se čita između redaka ovakva pitanja imaju namjeru postidjeti i omalovažiti osobu. S druge strane, zdrava znatiželja pokazuje iskreni interes i poštovanje prema vama i vašem trudu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju