Ruku na srce, svi se 'odmjerimo' u ogledalu kad peremo ruke u toaletu, 'škicnemo' se u izlogu trgovine, proučavamo se u ogledalu kad se spremamo za izlazak... No, suprotno uvriježenom vjerovanju, nisu žene te koje prednjače u tome

Britansko istraživanje provedeno na tisuću ispitanika (petsto žena i petsto muškaraca) otkrilo je da se žene dnevno u ogledalo pogledaju 16 puta, dok se muškarci pogledaju čak 23 puta. Jedanaest posto ispitanika priznalo je da vlastiti odraz gleda čak 30 puta.

Prosječan muškarac provede deset minuta u danu gledajući se u ogledalo

Većina muškaraca odgovorila je da se gleda u ogledalo kako bi se divili samima sebi i dijelovima svoga tijela s kojima su najviše zadovoljni. Ono što muškarci najčešće gledaju u ogledalu i s čime su na vlastitom tijelu najviše zadovoljni redom su ruke, noge, osmijeh, oči te kosa.

Po tom pitanju, otkrilo je istraživanje, žene su puno skromnije. Većina ispitanica rekla je da se u ogledalo pogleda kako bi provjerile izgledaju li dobro. Dodale su da u ogledalu većinom promatraju dijelove tijela zbog koji se osjećaju najviše samouvjereno.

Studija je također pokazala da prosječan muškarac provede deset minuta u danu gledajući se u ogledalo što čini skoro šest i pol dana godišnje.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju