6. Festival slastica Slatki gušti pripremio je brojna iznenađenja. Od 22. 6. – 2. 7. brojni posjetitelji imat će priliku, između ostalog, prisustvovati Food Bloggers Conference Zagreb, izboru za najbolju slasticu festivala, gledati nastup Nine Kraljić te kazališnu predstavu pod zvijezdama. Otvaranje će započeti puštanjem 600 balona za 6. rođendan festivala

Zagrebački park Zrinjevac od 22. 6. do 2. 7. postat će dom 6. festivala slastica Slatki gušti. Ovaj već svima dobro poznati festival u organizaciji Dobre vibre za svoj šesti rođendan uz tradicionalnu ponudu najpoznatijih zagrebačkih slastičarnica donosi i brojna druga uzbudljiva iznenađenja. Za vrijeme festivala prvi će se put u Hrvatskoj u hotelu Dubrovnik održati Food Blogging Conference Zagreb: "Make Life Delicious" na kojoj će sudjelovati poznati domaći i inozemni food blogeri.

Gostujući blogeri, poput Sare Milletti i Katharine Boden, održat će edukativne radionice i natjecanja na Zrinjevcu kako bi ih svi posjetitelji mogli upoznati i proširiti svoje znanje u pripremi slastica i slastičarskih proizvoda.

Otvorenje šestih Slatkih gušta obilježit će puštanjem 600 rođendanskih balona i glazbenim nastupom Nine Kraljić. Uz tradicionalnu ponudu najpoznatijih zagrebačkih slastičarnica festival donosi i brojna druga iznenađenja

Otvorenje šestih Slatkih gušta obilježit će se puštanjem 600 rođendanskih balona i glazbenim nastupom Nine Kaljić. Posjetitelji će ove godine imati priliku upoznati posebnoga gosta festivala Franca Alibertija, renomiranoga talijanskog Chefa restorana s Michelinovom zvjezdicom, koji će za vrijeme festivala demonstrirati svoje vrhunsko znanje i vještine.

 Festival će biti popraćen raznolikim sadržajem, svakodnevno će se u parku Zrinjevac održavati interaktivna natjecanja, edukativne radionice, glazbene večeri i kazališna predstava pod zvijezdama - savršena uvertira u dugo toplo ljeto.

Uz ponudu slastičarnica koje su već 6. godinu prisutne na festivalu kao što su Amelie, Cukeraj i Vincek, na Zrinjevcu će se predstaviti i novi izlagači: sladoledi Ben&Jerry's, Choco Cafe, Torterie Macaron, meksičke čokolade True Mex, Bakina tajna, Dulcia, La Štruk, Lokma from Istanbul i mnogi drugi. Ljubitelje tradicionalnih kolača poput makovnjače i orehnjače razveselit će ponuda slastičarnice Međimurska gibanica iz Čakovca.

Završni dodir na najslađih 11 dana u godini stavit će nagrađivana umjetnica Ida Blažičko, čije će ambijentalne dekoracije promijeniti izgled Zrinjevca i uvesti posjetitelje u čarobni svijet slastica.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju