Festival slastica Slatki gušti po peti održat će se u zagrebačkom parku Zrinjevac od 7. do 16 svibnja. Najpoznatije zagrebačke slastičarnice Amelie, Torte i to, Cukeraj, The Cookie Factory, Vincek, Le kolač, Lucija slastice, Gustolato, Manaske, Medenko i mnogi drugi ponudit će posjetiteljima najbolje iz svoje ponude

Kao gosti 5. festivala slastica Slatki gušti dolaze Casa Del Padrone s otoka Krka, koja donosi okuse Kvarnera, Restoran Žganjer iz Ozlja predstavlja tradiciju, a Kroštula iz Zadra dalmatinske slatke tajne. Ni ljubitelji palačinki neće ostati zakinuti, za njihova nepca pobrinut će se Latina, dok će Lokum ponuditi prave turske baklave.

Svi znaju da su domaće štrukle u La Štruku, a ako baš poželite nešto jako čokoladno, tu su izlagači Chade, Kraš Choco bar i Pralina. Vegetarijanci, vegani i svi koji vole raw food, na Zrinjevcu dolaze na svoje uz izlagača Zdrave torte. Uz slatko uvijek dobro idu i Al Kaprone i Jaffa likeri, a za one koji žele osvježenje tu su Juice&Juice prirodni sokovi. Nakon što isprobate baš sve što se nudi, potražite Emmezetin vrt i odmorite se.

Festival slastica Slatki gušti po peti održat će se u zagrebačkom parku Zrinjevac od 7. do 16. svibnja. Osim u najboljim slasticama posjetitelji će moći uživati i u koncertima i predstavama

Na sam dan otvaranja festivala, 7. svibnja u zagrebačkom parku Zrinjevac, Podravka i ove godine obara rekorde. Zamislite tortu od 2000 palačinki, visine dva metra! Kako to izgleda i kakva je okusa dođite vidjeti i kušati u subotu. Torta je za posjetitelje besplatna, a prikupljat će se i dobrovoljni prilozi za kupnju opreme Ugostiteljsko-turističkom učilištu. Uz guštanje u slasticama, atmosferu će zvukom zasladiti Country Guru band.

U nedjelju, 8. svibnja, zrinjevačkim parkom vladaju najmlađi i njihove mame. Osim kulinarskih radionica, likovne radionice, nastupa zborova, osmijeh će im izmamiti i zabavna lutkarska predstava. Na Majčin dan organizator festivala svim mamama daruje koncert banda Tom&the Twisters.

Ponedjeljak, 9. svibnja rezervirajte za umjetnost - posjetite izložbu 10 remek-djela finalista natječaja za najljepše ukrašenu tortu Slatkih gušta! Odluku o konačnom pobjedniku i najljepšoj među najljepšim slasticama donose upravo posjetitelji! Nemojte propustiti ni izbor za Zlatnu nagradu festivala, za najbolju tortu izlagača na Slatkim guštima.

Odluka se donosi 11. svibnja pa dođite vidjeti i probati koja je torta osvojila žiri koji čine Iva Pehar, pobjednica Masterchefa, Marija Gudelj, jedina hrvatska slastičarka s diplomom prestižne francuske škole, te Petra Jelenić, ikona modernog slastičarstva.

Svakog popodneva slastičari i blogerice zasukat će rukave te podijeliti svoje znanje s posjetiteljima, koji će se moći okušati i u nagradnim natjecanjima. Okrenuti palačinku, prepoznati okus, pojesti najviše sladoleda ili pak pogoditi sastojke samo su neke od izazova koje vas čekaju na ovogodišnjim slastičarskim igrama.

Kad se spusti mrak i pojave prve zvijezde na nebu, moći ćete se u večernjem programu opustiti uz jazz-koncerte, kazališne predstave, komičarske nastupe, ples i puno smijeha. Ljubitelji vina doći će na svoje uz fine kapljice iz vinarija Vinolicious, Bornstein, Ritoša i Saporum Nostrum. Nezaboravne trenutke s 5. festivala slastica Slatki gušti zabilježit će stručno 'oko' Photoboutiquea.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju