Lijepo vrijeme i ljetne temperature postaju dio naše svakodnevice. Jedino o čemu tada možemo razmišljati je izležavanje na plaži. No, dok brojimo dane do odmora možemo se barem izležavati na kauču i gledati filmove koji će nam dočarati plažu u dnevnom boravku


1. Nevolje u raju, otoci Francuske Polinezije

Ovo je film savršen za ljubitelje romantičnih komedija i za sve one koji sanjaju o posjeti otocima Francuske Polinezije.

Većim dijelom sniman je na prekrasnom otoku Bora Bora, a odlična glumačka postava i situacije u kojima će se naći nasmijavat će vas čitavo vrijeme.

Radnja prati četiri ljubavna para koji odlaze na odmor iz snova. Ili im se barem tako čini.

Naime, jedan od parova ima bračnih problema te su odlučili otići u prekrasno odmorište koje nudi savjetovanje za parove.

Kako bi smanjili troškove pozovu nekoliko prijatelja bez da su im rekli kako i oni isto trebaju ići na savjetovanja.


2. Preboljeti Saru Marshall, čudesni Havaji
Romantična komedija s elementima drame nasmijat će vas do suza i stvoriti pravi morski ugođaj u vašem dnevnom boravku. Kako i ne bi kada je film sniman na prekrasnim Havajima, a radnja je jednostavno presmiješna.

Film započinje tako što glavnog lika Petera ostavi djevojka Sarah nakon pet godina veze. On je skladatelj, a ona poznata glumica. Kako bi se oporavio od tog groznog prekida on odluči otići na Havaje.

No, odmor iz snova za Petere uskoro postaje noćna mora jer u istom hotelu nalaze se Sarah i njezin novi dečko koji je slavna rock zvijezda.


3. Pakleni val, uzbudljive plaže Kalifornije
Ako ste željni ipak malo više akcije, onda je ovo film za vas. Kultni "Pakleni val“ većim dijelom sniman je u Kaliforniji.

No, ovdje lokacije pomalo padaju u drugi plan kada se na ekranu pojave mladi Keanu Reeves i legendarni Patrick Swayze.

Reeves glumi novopečenog FBI agenta, Johnnyja Utaha, čiji je zadatak saznati tko stoji iza niza pljački banaka. Njegov partner smatra kako su pljačkaši surferi te Reeves prateći tu teoriju infiltrira sufersku zajednicu.

da upoznaje karizmatičnog Bodhija kojeg glumi Swayze te uskoro počinje sumnjati kako Bodhi i njegova ekipa stoje iza pljački.


4. Koktel, prekrasni krajolik Jamajke

Želite uživati u karipskom moru i nestvarnim prizorima s Jamajke? Pogledajte kultni film "Koktel" iz 1988. godine koji vas vodi na ovu rajsku destinaciju.

U centru pažnje je vojnik Brian Flanagan (Tom Cruise) koji se honorarno zaposli na plaži kao koktel majstor da bi skupio novac za studij marketinga. Ovdje upoznaje mladu umjetnicu Jordan (Elizabeth Shue) u koju se zaljubi.

5. Žal, rajske plaže Tajlanda
Niste još uvijek pogledali hvaljeni "Žal“ Dannyja Boylea? Imajte na umu da je zaljubljivanje u tajlandski otočić Ko Phi Phi Le neizbježno nakon gledanja.

maragdno more, pjeskovite plaže i umirujuće zelenilo čine ovu destinaciju pravim odabirom za sve ljubitelje izležavanja uz more.

Na kojoj biste destinaciji voljelo provesti godišnji odmor?

glasova:


Upoznajte je kroz oči svjetskog putnika Richarda (Leonardo di Caprio) koji u jednoj zatvorenoj komuni na prekrasnoj tajlandskoj plaži pomisli da je pronašao raj na Zemlji. No ubrzo shvati da nije zlato sve što sjaji.


6. Zavodnik, idila meksičkih plaža
Bogati i slavni svoje slobodno vrijeme obožavaju provoditi u meksičkom gradiću Cabu San Lucas koja se odlikuje prekrasnim plažama i još ljepšim morem.

Ne čudi stoga što su na ovoj rajskoj destinaciji snimali i popularni romantični film "Zavodnik“.

U centru priče je četrdesetogodišnji Eddie (Ben Stiller) koji počini najgori grijeh – na medenom mjesecu na ovome prekrasnom mjestu se zaljubi u ekscentričnu djevojku koja ga obori s nogu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju