Kako bi vaši nalakirani nokti i na nogama i na rukama izgledali besprijekorno i lak trajao što duže, izbjegavajte ovih šest najčešćih grešaka koje radimo kod korištenja laka za nokte

1. Lakirate nokte dok nisu čisti
Lak se neće dobro primiti ako su na noktima ostaci prašine, vlage, ili staroga laka. Kako biste laku omogućili da se što bolje 'prilijepi', izribajte nokat starom četkicom za zube natopljenom sapunom posebno pazeći da dobro očistite kutove nokta i ispod vrha nokta gdje se skuplja masnoća.

2. Ne pripremite površinu nokta
Prije lakiranja prebrišite nokte pamučnom blazinicom namočenom u aceton. Masnoća iz acetona odstranit će eventualne ostatke krema i losiona za ruke koji su se s vremenom nakupili.

Lakiranje noktiju finiširajte nadlakom koji se suši sporije jer on ostavlja čvršći zaštitni završni sloj

3. Ne koristite bazni lak
Bezbojni bazni lak ili podlak služi kao podloga laku u boji i kada je nanesen preko baze, lak u boji bolje će se držati što znači da će i dulje trajati. Podlak je mekane i ljepljive strukture tako da se može širiti i skupljati te tako prilagođavati noktu.

4. Na krivi način mažete nokte
Lak nanosite u tri uske, jednake linije, prvo namažite liniju po sredini nokta, a zatim sa svake strane. Pričekajte dvije minute prije nego nanesete drugi sloj. Pazite da lak za nokte ne mažete u predebelom sloju jer će se tada lakše oguliti.

5. Ne završavate lakiranje s nadlakom
Lakiranje noktiju finiširajte nadlakom, ali ne onim koji se brzo suši i koji se često upotrebljava nego nadlakom koji se suši sporije jer on ostavlja čvršći zaštitni završni sloj.

6. Na pazite na njihovo održavanje
Kada perete suđe, podove i slično nosite zaštitne gumene rukavice, kao i pri bilo kojoj drugoj aktivnosti koja bi mogla oštetiti lak. Svaka dva dana nanesite jedan sloj nadlaka koji se brzo suši što će produljiti trajanje laka kao i dodati sjaj. Također, svaki drugi dan namažite nokte i kožicu oko noktiju uljem kako bi nokti bili hidratizirani.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju