Prava frizura i boja kosa može vas pomladiti za deset godina, ali vam isto tako kriva frizura i boja mogu dodati godine. Doznajte kojih je to sedam najčešćih grešaka s kosom zbog kojih možemo izgledati i deset godina starije

1. Imate prekratku frizuru
Ako je kosa zdrava i gosta nema razloga da je ošišate u konzervativnu frizuru samo zato da bude prikladnija godinama. Ako baš želite kratku frizuru neka ona bude mrvicu raskuštrana odnosno ležerna jer će tada djelovati mekše. Također, izgledat će modernije te ćete je lakše održavati jer nema oštrih linija.

Kosa istog tona kakvog je i ten čini vas da izgledate kao da ste umorni. Malo kontrasta dat će koži zdraviji sjaj

2. Imate predugu kosu
Pretjerano duge vlasi mogu povući kosu prema dolje, a zajedno s njom i crte lice - što znači da ćete dobiti anti-facelifting. Najgori izbor bit će duga bezoblična kosa s razdjeljkom na sredini. Kako biste zadržali umjerenu duljinu, razmislite o lagano kuštravoj bob frizuri koja seže mrvicu ispod ključnih kosti. Asimetrični i nesavršeni oblici odvraćaju pažnju od bora.

3. Ne želite posvijetliti kosu
Izrazito crna boja kosa može vas postarati. Također, kontrast sa svijetlim skalpom činit će razrjeđivanje i stanjivanje kose vidljivijima. Crna kosa također baca sjenke na lice pa se bore čine izraženijima. Rješenje: obojite kosu u dvije do tri nijanse svjetliju boju ili se odlučite za topliji ton. Primjerice, ako je vaša kosa hladne, tamnosmeđe boje, promijenite je u kremastiju, čokoladnu nijansu.

4. Bojite se potamniti kosu
Kosa istog tona kakvog je i ten čini vas da izgledate kao da ste umorni. Malo kontrasta dat će koži zdraviji sjaj. Stoga, ako je vaša kosa suviše svijetla, dodajte joj dublje, karamel pramenove koji će joj i dodati volumen.

5. Ne znate kako održavati sijedu kosu
Sijeda kosa neće vam dodati godine sve dok boju održavate živahnom. To ćete postići uporabom proizvoda koji kosi dodaju sjaj te je štite od UV zraka. Za kosu koja je više od polovice sijeda koristite šampon s plavim ili ljubičastim podtonovima koji će neutralizirati moguće žute tonove. Ako žuti tonovi i dalje ne nestaju, što zna biti na koji koja je potpuno sijeda, obojite je u svijetlu nijansu plave i odmah ćete se pomladiti.

6. Imate premodernu frizuru
Nošenje odvažne frizure ili boje također može dodati godine. Frizeri to izjednačavaju s nošenjem previše trendi odjeće i prenaglašenog make upa. Neka se vaš stil razvija bez 'robovanja' trendovima. Možete, primjerice, potražiti fotografije slavnih osoba vaših godina, izabrati frizuru koja vam se najviše sviđa i fotografiju pokazati frizeru.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju