18. dana mjeseca kolovoza u Katoličkom je kalendaru upisano ime Jelena. Odakle dolazi ovo staro i snažno žensko ime i kakve su osobe koje ga nose možete provjeriti u nastavku.

Ime Jelena varijacija je ženskog imena Helena, ali se toliko ukorijenilo u našem društvu kao originalno ime da ih možda ne bismo na prvu povezali. Nastalo je od grčke riječi helios, što u prijevodu znači sunce, sunčeva svjetlost ili sunčeva zraka.

Roditelji su ga kroz povijest često birali za svoje djevojčice jer predstavlja ženu nevjerojatne ljepote, vrckavosti i blistavosti.

18. kolovoza posvećen je svetoj Jeleni Križarici, majci rimskog cara Konstantina Velikog. Bio je to car koji je zaustavio krvave progone Kršćana, a povijest piše da je to napravio na majčinu inicijativu.

Ako u svom životu imate jednu Jelenu onda kraj sebe imate osobu na koju se uvijek možete osloniti.

Njegova je majka bila čvrsta u odgoju, izrazito pravedna i svoju je riječ koristila kako bi preobratila zle ljude i naučila ih kako da žive pravednijim životom. Njezina poniznost bila je hvaljena u to vrijeme, a upravo su takve i današnje Jelene.

Osobe koje nose ovo snažno žensko ime rođene su inicijatorice, neustrašive su, obično sve u životu žele napraviti same i rijetko kad traže tuđu pomoć. Iako su malo grublje u izražavanju, uvijek govore istinu, a sve što u životu rade, rade s dubljom svrhom i ciljem da nekome pomognu.

Jelene obično biraju i poslove koji uključuju pomaganje ljudima, a svoju čvrstu narav prenose i u odgoju. Mame Jelene čvrste su, teško popuštaju i znaju staviti sebe na prvo mjesto. Njihova djeca vrlo mlada postaju samostalna, a taktike koje primjenjuju u odgoju mogle bi biti primjer mnogim roditeljima.

Ako u svom životu imate jednu Jelenu onda kraj sebe imate osobu na koju se uvijek možete osloniti.

Suzana Kakve su osobe koje nose ime Suzana? Jasna Kakve su osobe koje nose ime Jasna? Snježana Kakve su žene koje nose ime Snježana? Nives Kakve su osobe koje nose ime Nives? Lidija Kakve su osobe koje nose ime Lidija? Blaženka Kakve su osobe koje nose ime Blaženka? Anđela Kakve su osobe koje nose ime Anđela? Marta Kakve su osobe koje nose ime Marta? Viktorija Kakve su osobe koje nose ime Viktorija? Ana Snalažljive i odlučne: Kakve su osobe koje nose ime Ana? Karmela Otkrijte sve posebnosti imena Karmela Ljubica Kakve su osobe koje nose ime Ljubica?

Sretan imendan! 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju