Za rashlađivanje pića ne morate se poslužiti samo običnim kockicama leda. Zaigrajte se te još nezaleđenim kockicama dodajte voćni sok, komadiće voća, a za večernju verziju i malo alkohola. Isprobajte naših šest prijedloga za najzabavnije, najukusnije i superosvježavajuće rashlađivanje pića.

 

1. Kockice s komadićima voća

U posudice za led ulijte limunov sok, svakoj kockici dodajte komadić omiljenog voća, na primjer jagode i kivi, te zamrznite. Dodatno se zaigrajte i narežite jagode u obliku srca.

2. Kuglice od lubenice

Iz lubenice ili dinje izdubite male kuglice, posložite ih na pladanj i stavite u zamrzivač. Ne iskoristite li odmah sve kuglice, držite ih u zamrzivaču u plastičnim vrećicama za zamrzavanje.

3. Smrznute bobice

U gaziranu vodu, pjenušac ili neki drugi napitak s mjehurićima blažeg okusa ubacite nekoliko zamrznutih bobica malina, borovnica, ribizla ili neko drugo bobičasto voće.

4. Kockice leda s kavom i likerom

Pomiješajte pola šalice kuhane kave sa šalicom irskog krem likera. Napunite kockice za led i zamrznite. Bit će to savršen dodatak vašoj ledenoj kavi.

5. Kockice leda s kokosovim mlijekom i rumom od kokosa

Pomiješajte jednaku količinu kokosova mlijeka i ruma od kokosa te ispunite posudice za led do jedne trećine. Ostavite u hladnjaku da se zaledi. Zatim dodajte sok od ananasa do dvije trećine i ponovno ostavite da se zaledi. Za kraj prelijte s još jednim slojem kokosova mlijeka i ruma od kokosa te još jednom stavite u zamrzivač.

Osvježavajuća vitaminizirana voda Vitaminska voda: Osvježavajuće piće uz koje se lakše podnose vrućine

6. Mojito kockice

Šalicu soka od limuna ili limete pomiješajte s pola šalice ruma. Napunite posudu za led te svakoj kockici dodajte malo naribane limunove korice i metvice te zamrznite. Ta ledena verzija u kockicama svjetski poznatog kubanskog koktela od ruma i limete bit će odličan dodatak gaziranoj vodi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju