Uravnotežena prehrana i fizička aktivnost ključ su zdravog i lijepog izgleda, pa ipak često nailazimo na dijete u kojima se moramo odricati mnogih namirnica i koje garantiraju 'čudo'. No, američki portal The Huffington Post 'raskrinkao' je takvu propagandu i snimio video u kojem objašnjava kako takve dijete zaista djeluju

Što bismo zaista čuli kada bi nam govorili istinu o dijetama koje svakome obećavaju da će postati mršav? U parodijskom videu od 65 sekundi kojeg je snimio portal The Huffington Post čujemo 'brutalnu' istinu o režimu mršavljenja koji nas tjera da se odreknemo većine hrane – jer istina je da nije svaka žena mršavica i da je to sasvim u redu.

U videu mlada žena s oblinama, između ostalog, govori:

'Život kakav znate više ne postoji. Zahvaljujući posve novoj dijeti 'Sve nestaje'! Sve što trebate je slijediti tri jednostavna koraka:

1. Izbjegavajte šećer, ugljikohidrate, masnoće, meso, piletinu, govedinu, gluten, mliječne proizvode, ili bilo koji drugi prehrambeni proizvod i kilogrami će nestati samo tako

2. Izolirajte se kako ne biste došli u napast da skrenete s puta

3. Udebljajte se više nego što ste izgubili jer će vam tijelo ući u mod izgladnjivanja'


>> Dijeta s jabukama: Smršavite bez gladovanja

Cilj videa je ukazati na opasnost rigoroznih dijeta koje mogu vrlo negativno utjecati na ljudsko fizičko i psihičko zdravlje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju