Glamur starog Hollywooda vječna je inspiracija mnogim ženama. No, tada su se određeni izgledi postizali na drugačije načine od današnjih. Donosimo sedam "beauty" trikova koje su slavne dame iz zlatnog doba Hollywooda uvijek koristile, a zbog kojih ćete ostati itekako začuđeni

1. Savršen izgled maskare
Trepavice Audrey Hepburn uvijek su izgledale savršeno, a u tome joj je pomagao slavni vizažist Alberto de Rossi. Nakon što bi nanio jedan sloj maskare, de Rossi bi potom svaku trepavicu odvojio iglom.

2. Besprijekoran sjaj kose

Audrey Hepburn koristila je vrlo opasan način kako bi postigla savršen izgled trepavica

Marlene Dietrich inzistirala je na tome da njezine perike budu posipane pravom zlatnom prašinom kako bi izgledale sjajnije na filmu. Nakon što bi snimanje završilo, netko bi to zlato morao iščešljati iz perika.

3. Idealna nijansa crvenog ruža
Zaštitni znak Marilyn Monroe bio je crveni ruž. No, savršenu crvenu nijansu postizala je zapravo s pet proizvoda za usne, točnije ruževima i sjajilima. Tamnocrvenu boju nanijela bi na vanjske kutove usana, svjetlije nijanse na sredinu kako bi dodala dimenziju te bi highlighterom naglasila Kupidov luk i donju usnicu.

4. Svjetlucav izgled očiju
Joan Crawford obožavala je sama raditi maske za lice te je dvaput dnevno prala oči s bornom kiselinom i hladnom vodom kako bi izgledale bolje. Umočila bi blazinice u vodu i kiselinu te bi kapke prekrila s njima.

5. Vizualno povećan dekolte
Riječ je o triku koji je zapravo razbijesnio Vivien Leigh. Naime, redatelj Victor Fleming natjerao je kostimografa Waltera Plunketta da ljepljivom trakom zalijepi glumičine grudi kako bi njezin dekolte izgledao bujnije. Pogledajte i 10 najljepših glumica iz zlatnog doba Hollywooda.

6. Efekt punijih usni

Marilyn Monroe idealnu nijansu crvenog ruža postizala je zapravo pomoću pet proizvoda

Glumica Gloria Grahame znala je gornju usnicu "napuniti" vatom ili papirom kako bi postigla efekt punijih usni. Njezini glumački partneri za to bi ponekad saznali tek tijekom snimanja scena s poljupcem.

7. Tajna lijepe kože
Redateljica i glumica Ida Lupino stavila bi malu količinu kuhinjske soli u kozmetički preparat kojim bi čistila lice. Smatrala je da je to najbolji način za uklanjanje mrtvih stanica kože te da nakon tog pilinGa lice izgleda osvježeno.

Moramo spomenuti i trik kojim se slavni John Wayne često znao poslužiti. Wayne je uz sebe uvijek imao tri perike. Ovisno o njihovoj dužini, on bi ih izmjenjivao. Tako bi se onda činilo da je riječ o njegovoj pravoj kosi.

Wayne bi najkraću periku nosio nekoliko dana, pa bi je potom zamijenio malo dužom, a onda bi drugu zamijenio trećom, onom najdužom. Stvorio bi iluziju da mu kosa raste te da se mora ošišati. Tada bi opet iznova počeo nositi najkraću periku kako bi se činilo da je upravo bio na šišanju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju