Ženske grudi nepresušno su vrelo umjetničke inspiracije i pažnje. Njihova stimulacija, pak , izaziva ugodu kod oba spola tijekom intimnog odnosa. Unatoč tome, još uvijek postoje neka pitanja vezana uz ovo privatno područje tijela koje bi vas moglo iznenaditi. Provjerite jeste li znali koju od sljedećih činjenica


1. Da muškarci zure u ženske grudi kad god im se pruži prilika i nije neka novost. No studija sveučilišta iz Nebraske koja je koristila aparat za praćenje pogleda pokazala je i da žene češće gledaju u grudi nego u lica drugih pripadnica nježnijeg spola.

2. Svakoga dana u svijetu proizvede se čak 4 milijuna grudnjaka. Usprkos tome statistika upućuje da čak 8 od 10 žena u svijetu nosi grudnjak pogrešne veličine. Ovdje pak pročitajte kako odabrati pravi grudnjak za svoj tip tijela. 

Veličina ženskih grudi stalno se mijenja, a ako stalno spavate na trbuhu može se promijeniti i njihov oblik.

3. Postoji četiri različite vrste bradavica – normalne, ravne, ispupčene i uvučene. Normalnim bradavicama se smatraju one koje su ispupčene svega nekoliko milimetra, a vrlo ispupčene su one koje izviruju više od jednog centimetra.

4. Bradavice su češće izloženije isušivanju nego koža na ostatku tijela. Iz tog razloga potrebno ih je redovito mazati hidratantnim kremama.

5. Treća bradavica je medicinski fenomen koji uopće nije rijedak. Pojavljuje se kod čak šest posto ljudi u svijetu, uključujući i muškarce.

6. Veličina grudi stalno se mijenja – a može varirati čak i do jedne veličine košarice grudnjaka. Na promjenu u veličini grudi utječu različito vrijeme u ciklusu mjesečnice. Stručnjaci napominju da se može promijeniti i njihov oblik ako spavate svake noći na trbuhu, te bez potpore jastuka.

7. Malezijska studija iz 2013. godine pokazala je da muškarci slabijeg imovinskog stanja preferiraju žene s većim grudima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju