Seks je sastavni dio života i opisuje stanje u kojem naše tijelo prolazi kroz brojne promjene. No vođenje ljubavi je puno više od okidača strasti. Donosimo zanimljive činjenice o seksu i tijelu koje bi trebala znati svaka žena

1. Seks smanjuje stres
Tijekom vođenja ljubavi u tijelu se događaju bojne kemijske reakcije koje stimuliraju živčani sustav. Tako seks snižava krvni tlak, smiruje živce i time smanjuje razinu stresa. zato kada ste nervozne i iscrpljene od posla krenite u akciju!

2. Seks jača imunitet
Redoviti seks može ojačati vaš imunitet. tijekom seksa se pojačava cirkulacija i otkucaji srca, organizam se budi i ubrzava. Kada osjetite simptome prehlade posegnite za juhicom, limunadom i porcijom zadovoljstva.

3. Lubrikanti olakšavaju put do orgazma
Više od 50 posto žena je izjavilo kako lubrikanti pojačavaju osjećaj ugode te time lakše dolaze do željenog orgazma.

4. Kokosovo ulje je zamjena za lubrikant
osim što je dobro za vaše zdravlje i kožu kokosovo ulje savršena je zamjena i za lubrikante. Ono je prirodno, ima ugodan miris, a može vam poslužiti i za erotsku masažu.

5. Seks podiže prag boli
Štipkanje, grickanje i grebanje u seksu je i više nego dobro došlo. Ovaj način iskazivanja strasti vrlo je erotičan te dokazuje kako je tijelo tijekom seksa vrlo otporno na bol.

6. Seks nakon treninga je najbolji
Tijelo nakon tjelovježbe je zagrijano. Upravo takva energija kao i pojačana cirkulacija mogu vas dovesti do najjačeg orgazma. Isprobajte svoju granicu izdržljivosti i nastavite trening i u vašoj spavaćoj sobi.

7. Redoviti seks pojačava libido
Što se više seksamo to smo željnije seksa. Ovu tezu potvrdila su brojna istraživanja. Redoviti odnos s partnerom, odnosno onaj svaka dva do tri dana pojačava vašu želju za seksom. Dokazano je kako žene koje redovito upražnjavaju seks lakše dolaze do orgazma.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju