One su neke od najpoznatijih dama u Hollywoodu, no njihov talent nije usko vezan za tu industriju. Zbog njihovih "poslova sa strane" ovih sedam holivudskih dama nose i status uspješnih poslovnih žena

1. Jessica Alba
Prije šest godina lijepa Jessica osnovala je The Honest Company. Riječ je o tvrtci koja prodaje netoksične i etički napravljene proizvode za kućanstvo, a Alba je osnovala i Honest Beauty – brend koji prodaje proizvode za njegu kože i šminku.

Koliko je ovo uspješan poslovni pothvat potvrđuju i brojke. Naime, vrijednost njezine tvrtke procjenjuje se na 1,7 milijardi dolara.

2. Drew Barrymore

One su neke od najpoznatijih glumica, ali su i vrlo uspješne poslovne žene iza kamere

Osim što je poznata po svojoj glumačkoj karijeri koja se proteže kroz tri desetljeća, Drew obožava biti i iza kamere. Tako je osnovala produkcijsku kuću Flower Films, no to nije sve. Odmaknula se od Hollywoodu s drugim poslovnim postignućem.

Riječ je uspješnoj make-up kompaniji Flower Beauty koju je glumica osnovala 2013. godine.

3. Jessica Simpson
Svoju karijeru započela je kao pjevačica i glumica, no ona je danas najpoznatija po tome što je uspjela stvoriti pravo poslovno carstvo. Jessica Simpson je prije 11 godina osnovala vlastitu tvrtku i modnu kolekciju odjeće, obuće, torbica, nakita, sunčanih naočala i ostalih modnih dodataka.

Itekako impresivna je godišnja zarada brenda The Jessica Simpson Collection koja iznosi jednu milijardu dolara.

4. Sarah Jessica Parker
Baš kao i Carrie Bradshaw, slavna glumica Sarah Jessica Parker velika je obožavateljica cipela. Tako je Parker stvorila vlastitu liniju ženske obuće – SJP Collection. Osim obuće koja se ručno radi u Italiji, glumica ima i liniju torbica koja se proizvodi u Americi.

S obzirom na to da cipele izgledaju kao da su rađene za Carrie, potražnja za njima je itekako velika.

5. Reese Witherspoon
Oskarovki Reese gluma nije jedini životni poziv. Ona je i uspješna producentica te vlasnica produkcijske kuće Pacific Standard. Naravno, to nije sve. Prije dvije godine poznata glumica osnovala je brend Draper James.

Riječ je o modnoj kolekciji za koju Reese inspiraciju pronalazi u južnjačkim dijelovima SAD-a.

6. Gwyneth Paltrow
Slavna Gwyneth zaplivala je u lifestyle vodama kada je 2008. godine osnovala brend Goop. Riječ je o web stranici na kojoj ona preporučuje razne proizvode, od modnih komada do stvari za uređenje doma, te nudi razne savjete i recepte.

Također, u sklopu brenda ona ima i vlastitu liniju beauty proizvoda.

7. Kate Hudson
Još jedna glumica čiji je poslovni uspjeh vezan uz osnivanje modnog brenda je Kate Hudson. Ona je 2013. godine bila jedna od osnivačica kompanije Fabletics. Radi se odjeći stvorenoj za žene koje vode aktivan život, odnosno o odjeći posebno namijenjenoj vježbanju.

Sama Kate jedno je od zaštitnih lica svake kampanje Fableticsa, a s brendom je nedavno surađivala i Demi Lovato kreiravši vlastitu kolekciju.

Također, moramo istaknuti našu poznatu glumicu Eciju Ojdanić koja je i uspješna poslovna žena. Ona je tako prije sedam godina osnovala malo nezavisno kazalište.

Krenula sam od nule, nisam imala pojma o administraciji, nisam znala na koji način prezentirati svoj rad. I zapravo sam kroz praksu i sistemom pokušaja i pogreške mnogo toga naučila, kazala je Ojdanić o svom poslovnom pothvatu.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju