Čini se kako vikend uvijek traje prekratko, ali može se produžiti iskoristite li svaku priliku za odmor i uživanje. Ponekad nas radni tjedan toliko iscrpi, pa su kauč i dekica sve što nam treba. Srećom, vikend ipak traje dva dana te se stignete i opustiti različitim aktivnostima. Dok razmišljate o tome kako jedva čekate vikend, razmislite i kako ga maksimalno iskoristiti! Neka planovi ne ovise jedino o lijepom vremenu

1. Organizirajte piknik
Idealna kombinacija uživanja i rekreacije s prijateljima na otvorenom. Poželjan uvjet je lijepo vrijeme, a košaricu s voćem, sendvičima ili reketima za badminton isplanirajte ranije. U slučaju kiše, preselite ga u dnevni boravak i dodajte novu dimenziju kućnim druženjima.

2. Kratko putovanje
Provedite dio vikenda u drugom gradu (ili državi), bez posebnog povoda. Tim više ako u nekom mjestu nikada niste bili, a udaljeno je par sati vožnje. Šetnja, kava, ručak – sasvim obično popodne u novom gradu lijepo je iskustvo, a 'naletite' li na kakvo zgodno događanje, još bolje.

Odlazak na koncerte može biti dobra prilika za proširivanje glazbenih vidika. Ostajete li kod kuće, opustite se preslušavajući albume koje godinama niste slušali

3. Vrijeme za kreativnost
Bavite li se kreativnim hobijem, bit ćete produktivniji posvetite li mu se vikendom, a i sam proces vas opušta. Pripremite materijale i uživajte u vremenu koje je isključivo vaše. Bliži se vrijeme blagdana, stoga zašto ovogodišnji ukrasi i pokloni ne bi bili iz kućne radinosti?

4. Posjet muzeju

Vikend je dobra prilika za obilazak muzeja u vašem ili obližnjem gradu. Ako je riječ o većem muzeju, a posebno posjećujete li ga prvi put, uputite se bez obzira na aktualnu izložbu. Razgledajte stalni postav te istražite druge sadržaje, a kasnije nastavite s uživanjem uz čaj i kolače, inspirirani novim temama za razgovor.

5. Večer međunarodne kuhinje
Pozovite prijatelje na uživanje u jelima neke nacionalne kuhinje. Nadahnite se posljednjim putovanjem ili jelima koja još niste radili kod kuće. Neskloniji riziku mogu odabrati kuhinju koja im dobro leži jer je ionako bit svega dobro druženje. Ovakve večeri imaju potencijala postati redovita praksa, a uz pametne telefone i prerasti u zabavni video kulinarski show.

6. Glazba je zvonka radost
Provjerite što se događa u gradu: odlazak na koncerte može biti dobra prilika za proširivanje glazbenih vidika. Ostajete li kod kuće, opustite se preslušavajući stare kolekcije albuma koje godinama niste slušali. Korak više: karaoke večer s prijateljima i dobra zabava je zajamčena.

7. Boravak u prirodi
Ne spada u najinovativnije prijedloge, ali uvijek pali. Na svježem zraku najbolje ćete napuniti baterije: duga šetnja gradom ili šumom, trčanje ili košarka na školskom igralištu, pa čak i posjet zoološkom vrtu ili seoskom gospodarstvu dobre su ideje.

Na kraju, koje god aktivnosti izabrali, prilagodite ih vlastitom ukusu i vremenskim uvjetima. Jednostavno uživajte u svakom trenutku – i ne mislite na ponedjeljak!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju