Želite u proljeće ući s novom, kratkom frizurom? Kratka kosa može biti potpuno osvježenje izgledu te djelovati jako seksi i atraktivno. Ipak, uz to što prije nego odrežete kosu morate razmislite o tome stoji li vam kratko, postoji još sedam stvari koje morate znati prije nego se odlučite na takvu promjenu

1. Duža kosa znači i teža kosa. Što znači da je kraća kosa lakša i ako imate valovitu kosu ili kovrče one će biti labavije. Kod duge kose valovi i kovrče su opušteniji, dok je kod kratke frizure struktura kose kruća.

2. Drugačiji su uređaji za oblikovanje kose. Za kratku kosu trebali biste koristiti manje i tanje pegle za ravnanje i aparate za kovrčanje jer ćete tako imati bolju kontrolu nad kosom dok oblikujete frizuru.

3. Trebat će vam manje vremena da uredite kosu. Apsolutna prednost kratke kose je u tome što joj treba manje vremena da se osuši. Posušite sušilom kosu do pola, nanesite na nju sredstvo za oblikovanje i pustite da se kosa sama osuši do kraja.

Apsolutna prednost kratke kose je u tome što joj treba manje vremena da se osuši

4. Koristit ćete manje šampona. A to znači da ćete uštedjeti novac kad je riječ o proizvodima za njegu kose.

5. Kratka kosa znači i češće šišanje. S druge strane možda ćete više trošiti na šišanje nego da imate dugu kosu jer kratku frizuru morate redovito šišati kako biste održavali određenu duljinu kose.

6. Trebat će vremena da se naviknete na novu frizuru. Mnoge žene vole svoju dugu kosu i pomisao da je odrežu nije im ugodna. Dobro promislite prije nego se odlučite na promjenu te zapamtite da promjena može biti dobra i da je riječ samo o kosi koja će ponovno narasti.

7. Gubite 'pomagala' za prikrivanje loše frizure. Više nećete moći skupiti kosu, svezati je u rep, pletenicu ili napraviti punđu kada, primjerice, niste stigli oprati kosu. Kraća kosa može značiti manje sveukupnog održavanja u usporedbi s dugom kosom, ali kratku kosu morate stilizirati svaki dan pa budite spremni na tu obvezu.

Tražite li inspiraciju za kratku frizuru pogledajte našu fotogaleriju poznatih dama kojima kratka kosa odlično pristaje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju