Svima nam je poznata ona neodoljiva želja da komplimentiramo osobu koja je izgubila kilograme. No prije nego što to učinite provjerite koje 'komplimente' treba svakako izbjegavati

Otkrivamo vam koje komentare ne žele čuti osobe koje su izgubile kilograme, bez obzira koliko ponosni bili na svoje postignuće.

1. Koliko još moraš izgubiti?
Trik pitanje koje može uvrijediti jer možda je osoba baš zadovoljna trenutnim brojem na vagi.

Ako osobi koja je smršavjela ne možete dati kompliment i pohvaliti izgled svakako ne trebate isticati da je vama ranije izgledala bolje.

2. Wow sada baš izgledaš odlično.
Na indirektan premda možda nevin način govorite da prije baš i nije bila posebno atraktivna i zgodna.

3. Sigurno sada imaš puno obožavatelja.
Ljudi nas ovisno o fizičkom izgledu zbilja znaju drugačije tretirati, no ovaj komentar nikako ne smijete reći naglas. Najbolje da ga ipak zadržite za sebe.

4. Imaš li sada puno strija?
Intimno pitanje, koje itekako može uvrijediti. Nesmotreno, neprimjereno i strogo zabranjeno.

5. Prije si puno bolje izgledala.
Nakon truda i odricanja, ako osobi koja je smršavjela ne možete dati kompliment i pohvaliti izgled svakako ne trebate isticati da je vama ranije izgledala bolje. Neukusno i nepotrebno.

Osobe koje su smršavjele ne trebaju dodatnu kritiku i upozorenja što i kako će jesti.

6. Zar ćeš to pojesti?
Osobe koje su smršavjele ne trebaju dodatnu kritiku i upozorenja što i kako će jesti. Posebno od bliskih prijatelja s kojima su izašli na večeru. Ako su tako drastično smršavjele sigurno znaju što trebaju, a što ne trebaju jesti.

7. I kako si napokon uspjela?
Svatko tko je bio na dijeti i izgubio mnogo kilograma zna kako odricanje i vježbanje mogu biti zahtjevni i koliki se trud krije iza toga. Stoga osobi koja je smršavjela ne treba postavljati pomalo sumnjičavo i uvredljivo pitanje koje otkriva koliko se čudite njezinom uspjehu i postignuću.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju