U dugim vezama i brakovima razdoblja otuđenja nisu ništa neobično. Posao, obaveze i ubrzani tempo života mogu nas razdvojiti od partnera, ali to nije razlog za brigu ako ste spremni na rasplamsavanje stare ljubavne iskre. Donosimo vam savjete koji će vam pomoći da se ponovo zaljubite u svog partnera

1. Češće ga dodirujte i ljubite
Pokoji blagi dodir, čvrst zagrljaj ili poljubac probudit će emocije u vama. Fizički kontakt važan je element svake veze, a partneri u dugim vezama često zaboravljaju na tu vrstu jednostavne fizičke intimnosti.

Znanost je potvrdila kako se prilikom dodira u mozgu oslobađaju hormoni koji potiču razvoj ljubavnih osjećaja, a psiholozi preporučuju i minimalno tri duga zagrljaja dnevno za održavanje ljubavi. Nemojte štedjeti ni na poljupcima.

Bitno je da oba partnera njeguju vlastite interese, ali dobro je pronaći nešto što ćete zajedno raditi

2. Spavajte bliže svom partneru
To je još jedan način fizičkog približavanja partneru. Zaboravite na pravilo prema kojem svatko ima svoju stranu kreveta. Zagrlite ga prije spavanja i dopustite njemu da zagrli vas. Buđenje u rukama voljene osobe izmamit će osmijeh na vaše lice i stvoriti novu bliskost.

3. Zaboravite tehnologiju
Ponekad jednostavno treba zaboraviti na mobitele i laptope i okrenuti se partneru jer tehnologija čak može otuđiti ljude. Odredite dio dana kada ćete se potpuno posvetiti partneru bez ikakvih smetnji. Možete isključiti mobitele tijekom večere ili izbaciti televizor iz spavaće sobe.

4. Obratite pažnju na njegove interese
Potaknite ga da se vrati stvarima koje ga vesele. Podsjetite ga koliko je volio svirati gitaru ili trenirati neki sport. Kada ga vidite u sretnog, opuštenog i zadovoljnog, odmah ćete se prisjetiti tko je zapravo čovjek koji vas je osvojio.

Uskočite u automobil, otiđite u prirodu ili posjetite obližnji grad. Tako ćete se na nekoliko sati udaljiti od svakodnevice i uživati u međusobnom društvu.

5. Pronađite zajedničku aktivnost
Bitno je da oba partnera njeguju vlastite interese, ali dobro je pronaći nešto što ćete zajedno raditi. Šetnja, odlazak u kino, kuhanje večere samo su neki od prijedloga. Ako vam je dosadio izgled vaše spavaće sobe, možete se zajedno uhvatiti u koštac s bojama i obojati je, zajedničke aktivnosti sigurno će vas zbližiti.

 

6. Flertajte
Možda mislite kako je flertanje vezano samo uz rane faze veze, ali ono uvijek može probuditi stare strasti i sjajna je uvertira za vruće igrice u spavaćoj sobi. Ne zaboravite mu udijeliti pokoji kompliment, a možete mu poslati i seksi SMS.

7. Otiđite na izlet
Rijetki danas imaju financijskih sredstava i vremena za duga putovanja, a i slobodni vikendi postali su luksuz. Ako niste u mogućnosti provesti nekoliko dana s partnerom, uputite se na kratki izlet.

Uskočite u automobil, otiđite u prirodu ili posjetite obližnji grad. Tako ćete se na nekoliko sati udaljiti od svakodnevice i uživati u međusobnom društvu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju