Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

7 ljetnih deserata za koje vam ne treba recept

07-06-2015 Piše Zadovoljna
komentari

Donosimo vam izbor voćnih poslastica u kombinaciji sa sladoledom, čokoladom ili drugim dodacima za nezaboravne ljetne užitke. Želite li dijetne verzije, potpuno izbacite šećer, ili koristite namirnice bez šećera i dodajte poslastici prirodno sladilo poput stevije ili agavinog sirupa. Uživajte!

 1. Jagode u čokoladi
Operite jagode, ali im ostavite petiljku. Otopite po želji mliječnu, crnu ili bijelu čokoladu na pari. Umočite svaku jagodu u čokoladu i stavite ju na tanjur s podloškom od voštanog papira. Stavite jagode u hladnjak na jedan sat, kako bi se čokolada ohladila i stvrdnula.

U trendu Čestitke: Sretan Božić Sretan Božić! Sretan Božić! Preuzmite ove čestitke i pošaljite ih dragim ljudima za Božić Tri ljepotice iz Zagreba u najtraženijim hlačama NEMAJU KONKURENCIJE Tri gracije iz Zagreba potvrdile koje su hlače najtraženije, bilo ljeto ili zima Ana Gruica Uglešić uvijek mami pažnju svojim modnim izborima Cjenovno prihvatljiva Ova haljina od 50 eura savršen je izbor za blagdanske zabave, ima je i Ana Gruica Uglešić i baš joj super stoji

2. Svježe voće i puding
Napravite instant puding od npr. jagode ili vanilije prema uputama i raspodjelite ga u dvije visoke staklene zdjelice. Kad se puding ohladi, narežite nekoliko jagoda, bananu, te malo ananasa ili malina odnosno voće po želji i raspodjelite ga po pudingu. 

3. Voćna salata s cimetom
Narežite voće po izboru, na primjer jabuke, banane, kivi i ananas, na kockice. Stavite ga u zdjelu i dodajte malo soka od naranče, grožđice i malo cimeta. Poslužite uz šlag!

4. Voćni ražnjići
Svi vole hranu na štapićima, a posebno djeca. Izaberite svoje omiljeno svježe voće, na primjer ananas, lubenicu, grožđe, grejp, narežite voće na kockice i nabodite na štapiće za ražnjiće. Uz to možete poslužiti umak za voće - npr. jogurt od vanilije ili čokoladni fonude. 

5. Pečene breskve
Izrežite četiri zrele breskve na pola. Stavite ih s odrezanom stranom prema gore na papir za pečenje u protvan i pospite svaku breskvu žličicom šećera, cimeta po želji i žličicom soka od limuna. Pecite 20-25 minuta ili dok breskva ne omekša. Poslužite sa sladoledom ili jogurtom od vanilije.

6. Sladoled od banane
Izmiksajte dvije banane u blenderu i stavite ih u posudicu u zamrzivač na sat vremena. Izvadite ih, dodajte malo tekuće čokolade i sladoled od banane je gotov!

7. Frape od lubenice ili dinje
Izmiksajte narezane na kockice i očišćene od koštica dvije kriške lubenice ili dinje. Dodajte sladoled od vanilije i malo ruma i sve promiješajte. Ukrasite šlagom.

Dobar tek!