Među očite modne pogreške ubrajaju se kombinacija smeđeg remena i crnih cipela ili npr. čarape i sandale, ali postoji i nekoliko njih kojih ustvari uopće nismo svjesne, ali nam cijela kombinacija na kraju baš ne izgleda kako bi trebala

1. PREVIŠE OTKRIVENE KOŽE
U ovom prijelaznom razdoblju još uvijek nosimo puno komada koji više otkrivaju nego pokrivaju. Međutim, ako pokažete previše kože, moguće je jednostavno odavati krivi dojam.

Bolja varijanta: Uska koktel-haljina do ispod koljena s rukavima ili bez rukava.

Uvijek je bolje odabrati manji model torbice kako cjelokupan dojam ne bi bio prenatrpan.

2. POGREŠAN KROJ HLAČA
Bez obzira na to koliko su popularni opušteni modeli boyfriend traperica, kod takvih krojeva vrlo se lako može dogoditi da umjesto stajliš, cjelokupan dojam bude pomalo nemaran.

Bolja varijanta: Hlače koje pristaju savršeno i naglašavaju figuru na svim pravim mjestima.

3. PREVIŠE NAKITA
Prije nego što izađemo iz kuće, uvijek se trebamo sjetiti poznate rečenice Coco Chanel. Znači, kako biste bile sigurne, uvijek skinite jedan komad nakita. To posebno vrijedi ako volite nositi sjajni nakit - zlato, šljokice, kristale. Uvijek je važno ne pretjerivati.

Bolja varijanta: Doza elegancije može se postići trenutačno jako trendi minimalističkim nakitom.

4. PRENISKE ILI PREVISOKE POTPETICE
Kod odabira visine potpetica, uvijek je važno "pogoditi" visinu - nikako ne bi smjele biti previsoke jer dojam može biti nezgrapan, ali ni preniske cipele nisu dobar odabir. Ciljajte negdje između.

Bolja varijanta: Trgovine s obućom trenutačno su prepune elegantnih polusandala sa srednje visokom potpeticom koje će vam olakšati odabir.

Važno je pripaziti da oversized komadi ipak ne budu preveliki jer se u takvoj odjeći možete potpuno "utopiti"

5. "OVERSIZED" NA KRIVI NAČIN
Ovaj trend jako je popularan već sezonama, a bit će i ove. Važno je pripaziti da oversized komadi ipak ne budu preveliki jer se u takvoj odjeći možete potpuno "utopiti".

Bolja varijanta: Kada kupujete ovakvu odjeću, uvijek povedite prijateljicu za drugo mišljenje.

6. PREVIŠE STVARI U TORBICI
Torbice se ponekad mogu pretvoriti u miniormare i često nam se događa da u njima nosimo baš sve što nam može trebati tijekom dana. Međutim, cjelokupan dojam možete biti težak i natrpan.

Boja varijanta: Manji model torbice, ali dovoljno velik da vam stanu najpotrebnije stvari. A i kralježnica će vam biti zahvalna.

7. NEBRIGA OKO DETALJA
Ovo je možda najčešća pogreška koju rade gotovo sve žene. Detalji su važni i stiliziranje stvarno može učiniti razliku.

Bolja varijanta: Pripremite kombinaciju večer prije i odvojite nekoliko minuta kako biste se posvetile detaljima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju