Jeste li znali da ljubljenje ima svoju znanstvenu disciplinu, a zove se filematologija? Uoči Međunarodnog dana poljupca koji se slavi 6. srpnja svake godine francuska tvrtka za upoznavanje Meetic provela je istraživanje te otkrila je je savršen poljubac strastven i nježan. Donosimo vam sedam vrsta poljubacfa kojima se prepuštaju svi parovi

1. Francuski poljubac
Ova vrsta poljupca otvorenih usana obuhvaća istraživanje usta partnera uz pomoć jezika, a smatra se najpopularnijim izborom među ljubavnicima. Najbolji francuski poljupci započinju polagano te jačaju na intenzitetu i tempu s porastom uzbuđenja među partnerima. Svoju slavu zahvaljuju i poznatim filmskim spektaklima u kojima se glavni likovi ljube strastveno – upravo na francuski način.

2. Poljubac u vrat

Upotreba usana i jezika na partnerovom vratu može razbuditi osjetljive živčane završetke na tijelu primatelja ovog poljupca, ali i razplamsati strast kod davatelja, pa se nameće kao jedan od odličnih savezika uspješne predigre. Ako niste zainteresirani za 'nošenje' masnica na vratu suzdržite partnera od posesivnog sisanja vaše kože na vratu.

3. Poljubac 'guštera'
Ljubitelji 'mokrijih' poljubaca ne mogu se zasititi ovog zaigranog poteza. Riječ je o brzinskom dodirivanju gornje usne partnera vlastitim jezikom, kao da oponašate guštera koji lovi svoj plijen. Iznenadni dodir jezika na usnici, voljenu će osobu nagonski 'natjerati' da vam se približi cijelim tijelom i nastavi sa strastvenom izmjenom sline.

Filematologija je znanstvena disciplina koja proučava poljupce - sve od onih strastvenih, francuskih do nježnih eskimskih.

4. Anđeoski poljubac
Paperjasto dodirivanje usana, poput laganog dodira anđela, idealna je vrsta poljupa kada želite voljenoj osobi pokazati svoju nježniju stranu. Anđeoski poljubac odličan je izbor za nježno jutarnje buđenje voljenog partnera.

5. 'Jednousni' poljubac
Svojim usnama pažljivo obuhvatite samo jedniu usnu partnera – najčešće donju – nježno je potegnite, posišite ili gricnite. Ako se izvodi s dozom nježnosti i samopouzdanjem, ova vrsta senzualnog poljupca odličan je početak romantičnog zavođenja kojemu će biti iznimno teško odoljeti.

6. Leptirski poljubac
Ne morate se ljubiti samo usnama. Naprotiv, voljenu osobu možete 'osvojiti' i nježnim dodirom trepavica o lice, kao da oponašate dodir leptirovih krila. Mekani dodir izraz je ultimativne nježnosti, ali može i zaškakljati vašeg partnera, te pokrenuti salvu smijeha i zabave.

7. Eskimski poljubac
Tko se nije 'ljubio' vrhom nosa? Za Eskime, lagano trljanje vrhova nosa način je na koji se pozdravljaju prijatelji, a kod nas znak je bliskosti između partnera, nježnosti i privrženosti, pa ne čudi da ga svaki par želi primiti i dati. Na ovaj način često se izražava i osjećaj roditeljske ljubavi prema djeci.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju