Snižavanje temperatura u termometru 'tjera' nas da se toplije odjevamo i oblačimo, te da uložimo dodatan napor u naše kozmetičke rituale. Bez obzira koliko se trudili, neke nam se greške ipak potkradu. Nemojte zaboraviti da ljepota dolazi iznutra, te da bi svakako trebali izbjegavati ove stvari


1. Nosimo 'šešir' frizuru

Osušite kosu do kraja prije nego što stavite kapu ili šešir na glavu i tako spriječite spljoštenu frizuru. Čak će i najmanja vlažnost zalijepiti vlasi uz tjeme unutar kape, pa budite temeljiti pri sušenju. Ako nosite razdjeljak na stranu - prije stavljanja kape kosu prebacite na iza ili prebacite na suprotni razdjeljak a nakon uklanjanja kape vratite pramenove na uobičajeno mjesto i tako si podarite dodatni volumen.

2. Pogrešno se tuširamo
Oduprite se želji da se dugo polijevajte vrućom vodom u rano jutro! Tuširajte se toplom vodom, ali ne dulje od 15 minuta, jer ćete u suprotnom narušiti količinu lipida u koži koji su zaslužni za prirodno vlaženje kože.

3. Ne štitimo ruke
Starenje kože prvo se vidi na osjetljivom području šaka pa ga treba dobro njegovati. Njega ruku ne uključuje samo pranje ruku nježnim i kremastim sapunima te redovito nanošenje hidratantnih krema, već i nošenje odgovarajućih rukavica.

Ako ste skloni ekcemima i herpesima izbjegavajte proizvode za usta s lanolinom, mentolom ili kemijskim mirisima jer će ovi elementi dodatno nadražiti osjetljivo područje.

4. Zaboravljamo piti vodu
Tijekom ljetnih vrućina nije teško slijediti upute o ispijanju odgovarajuće količine vode, ali u hladnijim mjesecima na to često zaboravljamo. Tijelo radije grijemo bezbrojnim šalicama vrućeg čaja i kave. Voda nije samo gasitelj žeđi već omogućava i niz drugih važnih tjelesnih funkcija. Između ostalog, jamči vlažnost kože. Ne zaboravite stoga na svojih 6 do 8 čaša obične vode svakog dana.

5. Zapostavljamo njegu stopala
Samo zato što u hladnijim mjesecima ne nosimo japanke i otvorene sandale ne znači da trebamo zaboraviti na njegu stopala. Podvrgavajte se redovitoj pedikuri - bez obzira činite li to u kozmetičkom salonu svakih pet do šest tjedana ili se prepuštate vlastitom beauty tretmanu svakoga tjedna.

6. Pogrešna boja pudera
Manjak sunčeve svjetlosti tijekom hladnijih mjeseci utječe na boju puti. Nemojte ni pokušavati to bljedilo nadoknaditi upotrebom tamnih podloga, pudera i bronzera. Imajte na umu da jesensko i zimsko bljedilo lica ne podnosi iste kozmetičke preparate koje ste koristili u toplijim mjesecima kada vam je boja tena bila tamnija.

7. Zaboravljamo na usne
Koža usana je vrlo osjetljiva i tanka pa je aplikacija zaštitnih sredstava iznimno važna tijekom hladnih mjeseci. Prije izlaska iz kuće nanesite balzam za njegu usana. Tako ćete ih zaštititi od isušuvanja i spriječiti pucanje kože.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju