Jabučni ocat sigurno upotrebljavate u kuhinji, ali jeste li ikada pomislili da jednako tako može poslužiti i kao dio svakodnevne beauty rutine? U nastavku provjerite koje to proizvode iz kozmetičke torbice može zamijeniti upravo jabučni ocat

1. Uklanja nečistoće s lica
Ako vam koža žudi za čišćenjem i otvaranjem pora, kombinirajte jabučni ocat i bentonit glinu. Alkoholni ocat zatvara pore te uklanja mrtvu kožu s lica ili tijela,a glina izvlači nečistoće iz pora.

2. Odličan je kao tonik za kožu
Zbog antibakterijskih svojstava jabučni ocat idealan je kao zamjena za tonik, pogotovo ako imate masnu kožu. Pomiješajte jabučni ocat s istom količinom vode, namočite vatu i očistite lice. Pazite da se ne približavate području oko očiju.

Za kožu poput svile dodajte nekoliko žlica jabučnog octa u svoju kupku.

3. Dodatak kupkama
Tko se ne voli opustiti u kadi prije spavanja? Za kožu poput svile dodajte nekoliko žlica jabučnog octa u svoju kupku.

4. Uklanja prhut
Pomiješajte jednaki omjer jabučnog octa i vode. Nanesite na kosu i masirajte vlasište, a zatim temeljito isperite. Ovaj tretman napravite dva puta tjedno.

5. Ublažava bol od opeklina
Jabučni ocat može ublažiti opekline od sunca te umanjiti ljuštenje kože nakon sunčanja. Pomiješajte pola šalice jabučnog octa i četiri šalice vode. Pamučni ručnik namočite u tu mješavinu i stavite na kožu.

6. Učvršćuje nokte
Kako biste imali čvrste, sjajne i zdrave nokte pomiješajte malo jabučnog octa i biljnog ulja pa time povremeno istrljajte nokte.

7. Umiruje kožu nakon depilacije
Ako nakon depilacije imate iziritiranu kožu i primijećujete pojavu crvenih točkica, nanesite na vatu malo jabučnog octa i prijeđite njome preko nadraženog područja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju