U Noći kazališta koja se ove godine održava po sedmi put sudjeluje 85 institucija na 78 lokacija u 42 mjesta u Hrvatskoj. Moći će se pogledati 125 predstava i sudjelovati na 80-tak popratnih programa

Sedma Noć kazališta pod sloganom 'Bit(n)i ili ne bit(n)i' održat će se 21. studenog. Program 7. Noći kazališta u Dječjem kazalištu Dubrava predstavili su Željko Šturlić, ravnatelj NS Dubrava i Nada Kruljac, voditeljica ureda Noći kazališta. Posebno su istakli važnost promišljanja programa svakog kazališta i kako svake godine kazališta nude nešto više i na taj način bolje približavaju kazalište publici.

'Nadamo se da ćemo i ove godine pokazati koliko smo zapravo bitni jer bogatstvo programa Noći kazališta je bogatstvo Hrvatske koja se te noći ujedinjuje bez obzira na razlike', ističu iz organizacije.

Po prvi puta u Noći kazališta sudjeluje i Zagorje. U Festivalskoj dvorani u Krapini biti će pretpremijera predstave Loptice

Svoj program predstavili su ZKM, Eurokaz, Kazalište Knap, Amatersko kazalište Sulet sa Šolte, UPSET Theatre, Centar Mladih Ribnjak i Dječje kazalište Dubrava. U ovogodišnjoj Noći kazališta sudjeluje 85 institucija na 78 lokacija u 42 mjesta u Hrvatskoj. Moći će se pogledati 125 predstava i sudjelovati na 80-tak popratnih programa.

ZANIMLJIVOSTI IZ PROGRAMA

1. Ove godine sudjeluje samo jedan otok - Šolta gdje će se odigrati čak 3 predstave.

2. Tri su premijere u Noći kazališta - HNK Zagreb, HNK Varaždin te premijera RI-teatra iz Rijeke.

3. Gradsko kazalište Đurđevac ugošćuje kazalište iz Slovenije, a sami Đurđevčani su gosti u Gradskom kazalištu Jastrebarsko gdje dolazi i Teatar Fedra iz Bugojna.

4. Kazalište Virovitica, osim u matičnom kazalištu igra i u Gradskom kazalištu Požega.

5. U mjestu Gata igraju 4 predstave uz opširan popratni program – koncerti, degustacije specijaliteta, izložba – a sve besplatno.

6. Po prvi puta u Noći kazališta sudjeluje i Zagorje. U Festivalskoj dvorani u Krapini biti će pretpremijera predstave Loptice.

7. HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci nudi također opširan program – razgledavanje HNK uz program u svim prostorima.

8. Najduži program ove godine ima Scena Ribnjak u Zagrebu. Počinju s programom prvi, u ponoć i minutu, igraju 6 predstava uz veliki popratni program te završavaju s programom iza ponoći 22. studenog.

9. Bogat program ljubitelje kazališta i one koji će to tek postati očekuje po cijeloj Hrvatskoj. Ističu se Sisak, Sinj, Retkovci, Osijek, Zadar...

Završni tulum Noći kazališta održat će se u Vinyl-u u Zagrebu u organizaciji Teatar.hr.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju