Došlo je vrijeme rezimiranja onoga što je obilježilo godinu s kojom se polako počinjenom opraštati. Tako smo izdvojili sedam parfema koji su izašli u 2017. godini i koji su u njoj zasigurno ostavili trag

Galerija Lancomov parfem 'La vie est belle L'Eclat Eau de Parfum' Chanel 'Gabrielle Chanel' NIVEA Eau de Toilette (Foto: Zadovoljna.hr) +1 Yves Saint Laurent 'Black Opium Floral Shock' Chanel 'Gabrielle Chanel' Chanel 'Gabrielle Chanel' Foto: Zadovoljna.hr 1. Chanel "Gabrielle Chanel"
U parfemskoj kreaciji "Gabrielle Chanel" u prvom je planu šanelovska bjelina, tako da srce miriše na bijelo cvijeće – jasmin, tuberozu i cvijet naranče te ylang-ylang. Upravo zbog isprepletanja tih nota sa sandolovinom i mošusom u bazi "Gabrielle Chanel" ima postojanu ženstvenost, a zahvaljujući grejpu i mandarini u gornjim notama, ima i svojevrsnu lakoću i svježinu.

Posebna je inovacija parfema predivna četverokutna bočica od tankog stakla bez naglašenih rubova, zbog čega izgleda kao da je parfem u najnježnijoj tankoj opni od stakla. Tako bočica simbolizira i lakoću nošenja ovog mirisa, kao i njegov svijetli karakter, naglašen i propuštanjem svjetlosti i najnježnijom bojom parfema.

Chanelov parfem 'Gabrielle Chanel' i Niveina toaletna voda 'Nivea Eau de Toilette' među mirisima su koji su bez sumnje obilježili 2017. godinu

2. Lancôme "La vie est belle L’Éclat Eau de Parfum"
"La vie est belle L’Éclat Eau de Parfum" prava je gurmanska nota cvijeta naranče, čime Lancôme slavi petu godišnjicu od lansiranja "La Vie est Belle Eau de Parfum" mirisa koji krasi rijetka plemenitost irisa. Parfem odlikuje cvjetna svježina, neodoljiva kompozicija prožeta kompleksnim aspektom cvijeta naranče.

Obogaćen esencijama ruže i jasmina, miris se otvara u opojan cvjetni buket osvježen sofisticiranim bergamotom i zaigranom mandarinom, koje prekrasno zaokružuje akord frezije s delikatnim akcentima cvjetnih latica. Bočicu parfema krasi 221 suptilno izbočenje, s po pet ploha i kutovima koji su ručno izrađeni prilikom kreiranja kalupa.

3. Nivea "Nivea Eau de Toilette"
Parfem "Nivea Eau de Toilette" miriše po legendarnoj Niveinoj plavoj kremi te je svojevrsni hommage omiljenoj Nivea kremi i plod su suradnje s majstoricom parfema Isabelle Abram, koja već 15 godina osmišljava jedinstvene mirisne kompozicije.

Poznati miris Niveine kreme koji u mnogima od nas budi najljepša sjećanja iz djetinjstva i pobuđuje osjećaj sigurnosti dolazi u predivnoj bijeloj bočici iz koje se širi miris svježine, čistoće i njege. Mirisna nota đurđica, ylang-ylanga, frezija i esencija ruže naglašavaju ženstvenost, a miris, kao i krema, jednostavno obavija sva osjetila.

4. Moschino Cheap and Chic "So Real"
Moschino Cheap & Chic ovim parfemom vraća se moderniji nego ikad dosad. Riječ je cvjetno-citrusnoj olfaktornoj kreaciji napravljenoj s potpuno inovativnim sastojcima. Ti mirisni sastojci uključuju note gorke naranče u pratnji slasne mandarine, sorbet od maline i crnog ribiza koji zaokružuje citrusnu baladu, ružičasti božur i latice jasmina te cvjetove magnolije.

Živahna cvjetna alkemija prenosi nas do neodoljive baze koja sadrži note cedra, hrastovog mošusa i ambroksana. Bočica vjerno prati besprijekornu siluetu i tradicionalan oblik "Oliva" iz kolekcije Cheap & Chic. Prepoznatljiva je i nagrađivana diljem svijeta za moderan i inovativan dizajn. Ovaj miris nosi obojenu, transparentnu haljinu koja privlači pažnju ikonskom simbolikom dizajnera Jeremyja Scotta.

5. Dior "Miss Dior"
Parfem nastao 1947. godine sedam desetljeća kasnije dobio je svoju novu interpretaciju. Najnovija verzija kultnog mirisa "Miss Dior" predstavljena je kao oda ljubavi i parfem koji miriše na ljubav.

Više nego ikada prije glavni kreator mirisa u Dioru François Demachy želio je stvoriti parfem koji simbolizira drsku, odvažnu eleganciju predstavljajući tako tumačenje ženstvenosti u Dioru koja je moderna, buntovna i elegantna. Za te vatrene žene, nježne u srcu i rječite, ponovno je rođen "Miss Dior", moćan, živahan i bridak, a opet vrlo senzualan. Isprobajte i 10 parfema koji nikada neće izaći iz mode.

6. Yves Saint Laurent "Black Opium Floral Shock"
Riječ je o kultnoj reinterpretaciji Cassandre, s prepoznatljivim karakteristikama mirisa Black Opium odjevenim u crne šljokice na pozadini purpurnih kristalića leda, poput kaleidoskopskog zrcala.
Osvježavajući i energizirajući Black Opium Floral Shock oduševljava poput mirisne cvjetne eksplozije, hladi poput jutarnje rose i razbuđuje poput prvog gutljaja espresa.

Neposredno po otvaranju kutijice slijedi pozitivan šok. Dragocjena ružičasta tekućina blista kroz bočicu ukrašenu crnim šljokicama poput vrućih zraka sunca. Hrapava i hladna svjetlucava površina bočice pruža i posebno iskustvo osjeta dodira, a kolekcionari će ju smatrati dragocjenom poput dragulja. Pogledajte i 15 mirisa koje bi svaka ljubiteljica parfema trebala probati.

7. Narciso Rodriguez "Fleur musc"
Cvjetno-drveni mošusni miris inspiriran ženom koja zrači neovisnošću i izuzetnom gracioznošću. „Fleur musc“ parfem je koji predstavlja odvažnu, strastvenu ženstvenost te probuđuje šarm i gracioznost.
Gornju notu mirisa čini ružičasti biber, u srednjoj su noti ruža, božur i mošus, dok je bazna nota kompozicija pačulija, ambera i ljubičice.

Raskošan cvjetni buket sa živahnim notama obuhvaća srce mošusa toplinom i senzualnošću. Miris ružičastog cvijeća pojačan je ružičastim paprom, dok drvenaste note ambera - miks pačulija i nježnog ambera – jednostavno blistaju. Rezultat: sjajna uzvišena ruža koja dominira. Bočica parfema ističe se žarkoružičastom bojom koja reflektira toplinu i neuništivu prirodu cvjetnog mošusa kao savršena refleksija moderne žene.
Narciso Rodriguez 'Fleur musc' Narciso Rodriguez 'Fleur musc' Foto: Zadovoljna.hr

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju