Kako spriječiti stvaranje nereda u životnom prostoru? To ćete najlakše napraviti pravovremenim raščišćavanjem. U nastavku provjerite što bismo trebali čistiti svaki dan

1. Torba

Na kraju dana iz torbe izvadite sve nepotrebne papire, vrećice iz pekare i ostale stvari kojima nije mjesto u njoj. Tijekom dana torba nam često služi kao mjesto za brzopoteznu pohranu stvari kojima je mjesto u smeću. Naravno, najčešće zaboravimo na njih pa tako stvorimo nered unutar torbe.

2. Novčanik

Riješite se računa iz dućana i papirića koji stvaraju "gužvu" te razvrstajte kartice u odgovarajuće pretince kako biste imali pregledan novčanik. Posjetnice, računi i slični papiri bespotrebno šire novčanik, a mogu uzrokovati i kvarenje patentnog zatvarača koji se teže otvara i zatvara ako je novčanik prenatrpan.

Bez obzira na to radite li kod kuće ili u uredu, vaša radna površina treba biti uredna kako biste se lakše snalazili.

3. Odjeća

Kada nakon napornog dana dođemo doma, zbog umora bismo prljavu odjeću najradije svukli na pragu i ostavili je tamo. Naravno, ostavljanje odjeće tamo gdje joj nije mjesto automatski stvara nered stoga bismo je ipak trebali pohraniti na mjesta predviđena za to. Prljavu odjeću odložite u posebnu košaru ili vreću za prljavo rublje, jakne u garderobu ili na predodređenu vješalicu itd.

4. Radni stol

Bez obzira na to radite li kod kuće ili u uredu, vaša radna površina treba biti uredna kako biste se lakše snalazili. Na kraju radnog dana spremite dokumente, bacite nepotrebne papire, operite šalice za kavu i sve stvari stavite na odgovarajuće mjesto.

5. Auto

Potrebno je par dana da se u automobilu nagomilaju razni predmeti i stvore nered. Nakon izlaska iz automobila provjerite ima li u njemu praznih boca od vode, čaša za kavu, papirnatih vrećica od pekarskih proizvoda i sličnih stvari kojima najčešće natrpamo automobil.

6. Kuhinjska radna ploha

Kako vas ujutro u kuhinji ne bi dočekali ostaci hrane i hrpa suđa, na kraju dana očistite kuhinjsku radnu plohu. Naravno da nam se ponekad ne da prati suđe prije spavanja, ali bit će dovoljno da ga odložite u sudoper. U zdjele sa zagorjelom hranom stavite malo vode i deterdženta kako se do sljedećeg dana ostaci hrane ne bi dodatno sasušili. Sklonite namirnice s plohe i stavite sve na svoje mjesto.

7. Poštanski sandučić

Redovito praznite poštanski sandučić kako vam ne bi promaknuo račun koji morate platiti ili obavijest o preuzimanju pošiljke koja se često zagubi među reklamnim materijalima.

Pročitajte i 10 pravila čišćenja doma koja će vam olakšati život.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju