Biti u vezi ne znači odreći se svoje slobode, prava odlučivanja i neovisnosti. Čak i kada imate partnera imati pravo reći ne u nekim situacijama

1. Plaćati sve račune Cijelo vrijeme
Žene više nisu financijski ovisne o muškarcima, a neke čak zarađuju bolje od njih pa je posve nepotrebno očekivati da će muškarci plaćati sve račune kad izađete na spojak. I oni ponekad vole biti izvedeni na večeru, kino ili nogometnu utakmicu.

2. Izvoditi 'napredne' seksualne poze

Ako vam se nešto ne sviđa i ne osjećate se dobro, nemojte zbog druge strane i njihove ljubavi osjećati pritisak za novim pozama u spavaćoj sobi. Eksperimentiranje je dozvoljeno, ali samo ako je dogovoreno između partnera i na njihovo obostrano zadovoljstvo.

3. Pretvarati se da nemate normalne tjelesne potrebe
Izbjegavanje odlaska u toaletne prostorije pred boljom polovicom posve je normalno na početku veze, kad još nismo sigurni u svoje osjećaje. No, nakon nekog vremena svaki par se nauči na partnerove ponekad 'neprivlačne', ali neizbježne tjelesne karakteristike poput ispuštanje plinova. Naučite živjeti s tim!

Biti u vezi ne znači odreći se svoje slobode, prava odlučivanja i neovisnosti. Ne morate voljeti sve stvari kao i vaša bolja polovica.

4. Izbjegavati prijatelje
U prvim mjesecima veze možda imati potrebu biti sa svojom ljubavi 24 sati u danu, sedam dana u tjednu. No ta potreba nakon nekog vremena blijedi. Zanamarivati svoje prijatelje zbog nove ljubavi apsolutno je pogrešno. Dogovorite međusobni sistem kako bi uravnotežili njegove izlaske s dečkima i vaše šoping ekspedicije s prijateljicama.

5. Gledanje omiljenih filmova i serija
Lijepo je dijeliti zajednički ukus u filmovima, serijama, glazbi i kazalištu. Većina parova, pak, voli posve oprečne stvari. Nemojte zato forsirati svoju bolju polovicu na gledanje omiljenog filma po 25. put, niti se ljutiti kada tu aktivnost druga strana pokuša izbjeći.

6. Preuzeti partnerove hobije

Neke osobe izgube dio svoje osobnosti kad uđu u vezu, jer pokušavaju udovoljiti partnerovim željama, hirovima i hobijima. Nema ništa loše u tome da odbijete pridružiti se njegovom kuglačkom društvu, ili njenoj udruzi ljubiteljica ljubavnih romana. Zdravo je imati drugačije interese i dio vremena provoditi izvan kruga zajedičkih aktivnosti.

7. Promijeniti svoju prehranu do neraspoznatljivosti

Poželjno je jesti zdravo i pravilno, no mijenjati prehrambene navike zbog partnera u tolikoj mjeri da noćima ne možete spavati zato što ste gladni – aposolutno je suludo. Svaka bi osoba trebala odlučivati o svojem tijelu i prehrambenim potrebama. Isto vrijedi i za garderobu.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju