Bez obzira na ljubavni status, svima nam se ponekad čini da je 'trava' zelenija iza ograde. 'Solo' žene imaju osjećaj da su svi oko njih u vezama, a ljudi u vezama (ili braku) vjeruju da cijeli svijet izlazi van i odlično se provodi. Da bi izbjegli žaljenje, bilo bi dobro 'iživjeti' se prije nego što se skrasite


1. Otputujte barem jednom sami

Putovanje bez suputnika jedno je od najuzbudljivijih (i pomalo zastrašujućih) iskustava uopće, jer će vas izazvati na samostalno snalaženje u novim uvjetima, ali i potaknuti emocionalni rast.

Naravno, na nova mjesta možete putovati samostalno i kada ste u vezi, no svoje godišnje odmore vjerojatno ćete željeti provesti u društvu voljene osobe. Dok ste 'solo' otputujte tamo gdje ste oduvijek želi otići, ili jednostavno uperite prst na kartu svijeta i odaberite čarobnu destinaciju.

2. Imajte 'avanturu'
Avantura bi se mogla definirati kao romantična veza s unaprijed znanim (kratkim) rokom trajanja. Prepustite se strasti bez obzira je li riječ o ljetnoj avanturi koja traje onoliko koliko i vaš godišnji odmor, ili je riječ o kratkotrajnoj pustolovini s osobom koja je u vašoj okolini prisutna tek ograničeno vrijeme.

3. Hodajte s dva tipa odjednom
Ne morate se upuštati u intimne osobe s oba muškarca ili ijednim od njih ako to ne želite, no hodanje s dva muškarca odjednom (uz iskreno priznanje obojici muškaraca da viđate još nekog) dat će zapanjujući 'vjetar u leđa' vašem samopouzdanju. Osjećat ćete se poželjno i posebno, te spremni izabrati najbolju opciju za sebe.

Budite samostalni, samopouzdani i uživajte u izlascima prije nego što se upustite u ozbiljnu vezu ili brak.

4. Dajte šansu nekome tko je posve drugačiji od vas
Ako 'padate' na visoke i crne muškarce, recite da spoju s plavokosim tipom. Volite li pričljive komade, dajte šansu nekom povučenom tipu. Pokušajte hodati s nekim tko sluša drugačiju glazbu, odijeva se u stilu različitom od vas i čita knjige za koje niste ni čuli. Na taj način bolje ćete izbrusiti svoj ukus.

5. Živite s najboljom prijateljicom
Ima li išta bolje od dijeljenja svakodnevnih sitnica, aktivnosti i događaja s osobom koja vas savršeno razumije? Prije nego što pronađete tu 'podršku' u ljubavnom partneru, iskušajte ovo nezaboravno iskustvo sa svojom najboljom prijateljicom.

6. Živite sami
Ako si to možete priuštiti, svakako iskušajte samostalni život. Soliranje u četiri zida pomoći će vam da izgradite neke životne navike, očvrsnite karakter i osamostalite se na način na koji vam život s roditeljima nikada to nije omogućavao.

7. Izlazite i tulumarite cijelu noć

Čak i ako ste povučena osoba koja ne uživa u velikim društvima, recite da tulumima s prijateljima koji će potrajati cijelu noć. Priuštite si koncert omiljenog pjevača ili grupe, ili budite kraljica plesnog podija u klubovima. Život je samo jedan – uživajte u njemu punim plućima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju