Pravim izborom odjeće možete u trenu izgledati mršavije, a isto tako krivim izborom možete dodati kilograme. Doznajte koje to modne trendove ne biste smjeli nositi ako želite da vas odjeća učini mršavijima

Želite li izgledati mršavije izbjegavajte nositi...

1. ...prozirne i mrežaste odjevne komade koji mogu dodatno naglasiti 'problematične' dijelove poput trbuha, ruku i bedara. Ne želite li se ipak odreći takve odjeće, nosite je suptilno (na primjer, užu, prozirnu tuniku s decentnim izrezom oko vrata).

Pravim izborom odjeće možete u trenu izgledati mršavije, a isto tako krivim izborom možete dodati kilograme

2. ...kombinacije širih odjevnih komada. Komotniji odjevni predmeti su u trendu, tzv. oversize, a u njihovu krojenju koriste se mekše i opuštenije siluete, zaobljena ramena, lepršave suknje i šire rukave poput šišmiš rukava. Međutim, kombinacija šire bluze i hlača šireg kroja može dodati kilograme. Puno bolji izbor bit će hlače koje idu uz nogu, mogu biti i duljine do gležnja, a nosite ih sa širim remenom koji će tijelu dati lijep oblik.

3. ...velike i upečatljive printeve.
Ako ipak želite nositi upečatljive komade, nosite samo jedan odjevni predmet s odvažnim printom u zamagljenom ili zemljanom tonu. Ne miješajte printeve osim ako nisu decentniji.

4. ...rastezljivi žersej koji je vrlo zeznut za nošenje. Ovaj materijal naglasit će šlaufiće i višak masnog tkiva pa ga je najbolje izbjegavati. Materijal koji će vam pružiti jednaku udobnost kao rastezljivi žersej, a puno je zahvalniji za nošenje ako želite izgledati mršavije, je viskoza.

5. ...šlampavu odjeću koja ne stvara dobre proporcije tijela. Kod odijevanja vodite računa o proporcionalnosti i održite živahnost i entuzijazam u odijevanju.

6. ...haljine s prorezima na predjelu struka koje odlično stoje ženama s figurom pješčanog sata i čvrstim trbuhom. Međutim, žene s kruškolikom građom tijela ili šlaufićima na trbuhu trebale bi izbjegavati ovakve haljine. Želite li nositi odjeću s prorezima, izaberite onu s prorezima na rukama i gornjem dijelu leđa.

7. ...sunčanu žutu, jarko narančastu, svijetlo ljubičastu, žarko crvenu i slične boje. Zaobilazite ih želite li odjećom skinuti koji kilogram, međutim, modni dodaci u ovim bojama su dozvoljeni.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju