Beba počinje gugutati i brbljati već od četvrtog mjeseca života, a prve riječi „padnu“ nakon šestog ili osmog mjeseca života (kod nekih i nešto kasnije od toga). Zbog bliskosti s roditeljima riječi obično budu mama ili tata. No neka djeca iznenade svojim izborom.

 

Pitali smo hrvatske majke kakvim su im biserima uljepšali dan njihove princeze i prinčevi. 

1. Ba-ba

Moja je kćerkica počela ispuštati zvukove već sa šest mjeseci, a prvo što smo uspjeli razumjeti je ba ba. Baka je bila jako sretna, iako je moja Dora prstićem upirala u bananu, otkrila je mama Danijela.

Prve riječi većina beba budu mama ili tata. No nekada mališani iznenade svoje roditelje s neočekivanim riječima kao što su imena kućnih ljubimaca ili omiljenih igračaka.

2. Lilo, fuj to
Lilo je naš pas i velika izjelica, baš sve voli staviti u usta. Ne znam zašto smo se iznenadili kad su prve riječi moga sina bile Lilo, fuj to, sa smiješkom se prisjetila mama Martina.

3. Vau-va
Moja je Ivana odrasla s kućnim ljubimcem - psom labradorom. Nerazdvojni su. Jedno jutro kad su se igrali na tepihu dnevne sobe, ispalila je vau-va što je mene i mog supruga iznenadilo, priznala je mama Suzana.

4. Papa
Moj sin jako voli jesti. Nosila sam mu kašicu kad se nasmijao, pokazao na sebe i rekao papa, s ponosom je istaknula mama Kristina.

>> Top 10 imena za djevojčice i dječake u Hrvatskoj 2016. godine

5. Ne
Moj maleni je imao jak karakter kad je imao osam mjeseci. Nije htio jesti ni spavati, a samo je ponavljao ne, ne i ne i odmahivao glavicom, povjerila nam je mama Danica.

6. Vion

Ne znam nikoga tko voli avione više od mog Kreše. Dugo nije pričao, a onda je jedno jutro u parku pogledao u zrak, uperio prst i rekao vion. Malo me pogodilo što nije prvo rekao mama, otkrila nam je Davorka.

7. Njam-njam

Moja Lea voli sve papati, čak i povrće. Kad sam joj davala kašicu od kruške, nasmijala se i rekla njam-njam. Sada govori njam-njam za svu drugu hranu, a nekad čak i kad ju kupam, otkrila je mama Vedrana.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju